Avatar uživatele
fidočoč

Jak působí nerez na čaj?

Jakožto začínající čajař si pokládám otázku nerezu…čaj (myslím opravdový, ne fanning jako třeba Babička Růženka) by měl do styku s kovem přicházet minimálně, ne-li vůbec, ale co takový nerez? Osobně preferuji obyčejnou keramiku a Yixing.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? redy, lejdy.můn před 3401 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Preferuj co ti vyhovuje. Diskuse je mimo mísu.
Potravinářská nerez ČSN 17240 se používá všude v potravinářské výrobě.
Není kyselinovzdorná !!! Nikomu to nevadí. Proto si dělám čaj ve skle, nebo v porcelánu.
http://www.ak­fs.cz/akfs/in­dex.php?menu=234

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Kvalitní nemagnetický nerez by neměl nijak působit.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
lexx

je to tak, ocel nerez potravina (chrom – nikl) DIN 1.4301 ekvivalent naši ČSN 17240
by neměla nikterak jakost nápoje ovlivňovat, jenomže, co Vy víte z jakého plechu to Čong Li v boudě rýžoviště mastí…

Upravil/a: lexx

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek