Avatar uživatele
barnajka

Jak rychle a jednoduše přefiltrovat kávu bez použití speciální techniky? :)

Kafe si dám jednou za čas, kupovat kávovar se mi nevyplatí – a rozpustnou kávu moc nemusím.
Pít kafe nepřefiltrovaný a mít pak hubu plnou lógru, je hnus :) Cedit to přes papírový filtr trvá půl dne, filtr textilní se mi prozměnu nechce hodinu prát.

Znáte nějaký jiný způsob nebo fígl, jak si bez techniky a dřiny vychutnat šálek kávy?

Za tipy jsem srdečně vděčna a děkuju :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? chudst, dědapetr, Deli před 4926 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dědapetr

Jiný praktický způsob přípravy je ve filtrovací konvici cafeti'ere, která pracuje na principu pressa. Příprava je opět velmi jednoduchá, do skleněné konvice se připraví káva, zalije se horkou vodou a zamíchá. Poté se stlačí dolů filtr, což je píst vybavený sítkem, který oddělí tekutinu od sedliny neboli lógru. Káva se poté může podávat přímo ze skleněné konvice.

Další známá konvice je na espreso. Vyskytuje se i v našich domácnostech, ale v italských rodinách je zákonem. Konvice sestává ze dvou nádob a filtrovaného nástavce uprostřed. Spodní část se naplní vodou a zahříváním na plotně se vznikající pára protlačuje přes mletou kávu filtrem a jako nápoj se dostává do horní nádoby. Konvička je velmi hezká na pohled a kromě toho se v ní připraví dobrá, velmi tmavá a silná káva.

Při nejjednodušším způsobu přípravy se do konvice nasype hrubě umletá káva, zalije se vřelou vodou a po zamíchání se nechá louhovat. Pak se nápoj oddělí od kávové sedliny přelitím přes sítko.

http://www.epres­so.cz/kava/do­maci-priprava

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
žolik

zEPTEJ SE NA PAPÍRY PŘÍMO NA FILTRACI,JINAČ PŘES JEMNÉ SÍTKO Z UMĚLÉ HMOTY JE K DOSTÁNÍ VŠUDE V KUCHYŇKA.

Zdroj: ŽOLÍK

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ReHu

  1. je rozdíl mezi rozpustnou kávou a rozpustnou kávou. Já piju rozpustnou 100% arabicu a zatím všem chutnala. Záleží na vodě,teplotě vody, druhu kávy, na výrobě kávy atd.
  2. pokud se nechá lógr klesnout na dno a při pití se káva nemíchá, lógr zůstává ne dně – nepije se až na samé dno
  3. lze použít jemné sítko a hrubě mletou kávu. Záleží na tom, jestli si kávu melete sama nebo se kupuje napletá dle přání. Běžně moc často k dostání hrubě mletá není.
  4. nebo použít konvici na přípravu kávy se sítkem. Je potřeba nechat kávu klesnout ke dnu a sítko tlačit pomalu. To mi ale časově přijde stejné jako přes papírový filtr a nechat kávu protéct.
  5. já mám v práci levný „kávovárek“ na překapávanou kávu na 1 porci. Je to rychlé v pohodě.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

dneska koupíte filtovací aparátek na kávu za pár korun, dostala jsem tuším z makra stál kolem 200kč a káva chutná dobře

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek