Avatar uživatele
paul1

Jak se dělá kdoulovice?

Máme tento rok celkem slušnou úrodu kdoulí. Něco spotřebujeme na zavařeniny, ale chtěli bychom vyzkoušet je vypálit.
Ve vesnici máme pálenici, jen nevíme, jak na to, tady se kdoule nepoužívají, jen jablka, hrušky a švestky. Nevíme, zda je nutné kdoule oloupat, odstranit jádřince nebo ne, zda přidat cukru a kolik. Poradí někdo? Předem dík, P.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 3345 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
zjentek

to ti všechno prozraděj v tý pálenici

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Lamalam

Volila bych stejný postup jako u přípravy kvasu z ostatního ovoce. Jablka loupeš, odstraňuješ jádřince a přislazuješ?

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Osobně bych je neloupal, neodstraňoval jadřince . Vzhledem k tomu, že jsou poměrně tuhé, tak bych je rozpůlil,nebo rozčtvrtil. Kdoule asi budou mít i málo sladkosti, tak by zřejmě neuškodilo trochu cukru z důvodů kvašení. Nemám s kdoulemi zkušenost, ale odhadoval bych 1 – 2 kg na 100 litrů

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Chtěl bych doplnit lamalam: jablka se drtí!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dr.luha

V domácích podmínkách to raději nezkoušejte. Před zakvašením se musí speciálním enzymatickým procesem odbourat pektin. Pokud se to neudělá, vzniká během kvasného procesu z pektinu velké množství metanolu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek