Máme tento rok celkem slušnou úrodu kdoulí. Něco spotřebujeme na
zavařeniny, ale chtěli bychom vyzkoušet je vypálit.
Ve vesnici máme pálenici, jen nevíme, jak na to, tady se kdoule
nepoužívají, jen jablka, hrušky a švestky. Nevíme, zda je nutné kdoule
oloupat, odstranit jádřince nebo ne, zda přidat cukru a kolik. Poradí
někdo? Předem dík, P.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 3393 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Volila bych stejný postup jako u přípravy kvasu z ostatního ovoce. Jablka loupeš, odstraňuješ jádřince a přislazuješ?
0 Nominace Nahlásit |
Osobně bych je neloupal, neodstraňoval jadřince . Vzhledem k tomu, že jsou poměrně tuhé, tak bych je rozpůlil,nebo rozčtvrtil. Kdoule asi budou mít i málo sladkosti, tak by zřejmě neuškodilo trochu cukru z důvodů kvašení. Nemám s kdoulemi zkušenost, ale odhadoval bych 1 – 2 kg na 100 litrů
0 Nominace Nahlásit |
V domácích podmínkách to raději nezkoušejte. Před zakvašením se musí speciálním enzymatickým procesem odbourat pektin. Pokud se to neudělá, vzniká během kvasného procesu z pektinu velké množství metanolu.
0
před 3391 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek