za několik dní mám velice důležitou zkoušku, mam na to čas se učit, ale ne a ne se k tomu dokopat. Přitom vím, že je to důležité, ale radši budu opravovat odpad v koupelně (což nenávidim) jen abych to oddálil. pora´dte, jak se dokopat k učení ??
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Syd, hanulka11, anonym před 4624 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nenutit se. Pokud jdete na něco s odporem, tak to fungovat nebude. Chce to
změnit přístup.
Buď vezmete zkoušku jako zkoušku odvahy a půjdete tam nedostatečně
připraven, nebo se naopak budete těšit na to, jak to profesorovi ukážete a
pořádně se naučíte, co je třeba.
0 Nominace Nahlásit |
Už se to zu probíralo.
Je to otázka priorit,
Až to bude akutní, tak si k tomu sedneš a narveš to do hlavy.
0 Nominace Nahlásit |
Ukázková prokrastinace 😁
Já osobně se donutím učit, až mi tzv. hoří koudel u pr… To bývá většinou den předem. Takže si počkej až budeš mít den před zkouškou a ono se ti do toho učení začne chtít (prostě budeš muset)
A nebo si rozděl činnosti, třeba 1–3 kapitolu dnes, 4–6 zítra a tak podobně. Když si to rozdělíš bude se ti to učit líp.
0 Nominace Nahlásit |
Já když jsem se nemohla donutit učit, tak jsem se domluvila s nějakým spolužákem na společném učení. Ve dvou to jde líp, když to ten druhý řekne nahlas, víc ti v hlavě zůstane, než když to jen čteš. Často jsme se u mě scházeli i 3 nebo 4, fakt jsem se tak naučila nejvíc.
0 Nominace Nahlásit |
To snad známe každý… já to také vždy nechávala na poslední chvíli, bohudík to dobře vždy dopadlo ..... řekni si ale…chtěl bych dělat instalatéra? …nebo raděj vlítnu na to učení????? a jaká bude tvá odpověď
0
před 4624 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já si dávám odměny – když udělám zkoušku, tak si jdu například koupit něco na sebe. Kdybych ji neudělala, tak bych chodila po obchodě a říkala si „Tak tohle bych mohla mít, kdybych se líp učila.“ Ale největší motivací pro mě je, když si představím nějakého libovolného nenáviděného člověka, jak tu zkoušku udělal a spokojeně si jde do dalšího semestru – to se mi to pak učí jedna báseň 😁.
0
před 4624 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek