Takovej trošku spíš report, než popis činnosti, najdeš tady – http://www.oxalis.cz/prazirna-oxalis/cz/t-471/ :)
0 Nominace Nahlásit |
Pokud máš zelenou kávu jde pražit i doma na sporáku. Naši jí po
válce někde sehnali. A tak se pražila na velké litinové pánvičve, jinak
průmyslová pražírna používá skoro stejný postup. Velká litinová pánev
o průmněru 2 až 3 metry která se otáčí a káva se na ní
prohřívá.Lopatka jí při otáčení promíchává. Jinak jsou i bubnové
velko pražicí bubny.
Doplňuji:
Pražírna kávy ve Vídni mívá pro zájemce exkurze. Jistě bude mít na netu
nějakou reklamu.
Upravil/a: elektrikář
0 Nominace Nahlásit |
Dobrý den, každá pražírna kávy si to dělá trochu jinak. To je potřeba říct. Prostě těch metod je hned několik. U nás je třeba pro mě osobně nejlepší pražírna kávy , která praží kávu s velkým ohledem na odrůdu, aby zrna zůstala nepoškozená a nevytratila se chuť. :) Takže ideálně se zeptejte přímo v kavárně nebo v pražírně, kam chodíte. :)
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |