Byla jsem na ORL, vse v pořádku. Jednoho dne mi prostě začal tikat sval v uchu. Jakoby ten malý svalík co napíná bubinek. Záškuby cítím a slyším. Je to hrozně nepříjemné! Prirovnala bych to k pocitum, jako když tiká ocní víčko. Nevím kam s tím mam zajit nebo co z mohlo vyvolat. Slyším výborně! Nemůžu mit nádor v hlavě? Žádný šum, pískání v uchu nemam. Je tu nekdo kdo to mel a zbavil se toho?
Zajímavá 0 před 2343 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pokud nemáš pískání či jiné šumy tinitus to není. Kepler zase klame
hlavou.
A to buď ráda. Tinitus, pokud neodezní sám, nikdo většinou
neodstraní.
Tak jak to popisuješ se nejspíše jedná o nervovou záležitost. Navštívil
bych neurologii. Zde ti také případně nechají udělat CT hlavy.
0 Nominace Nahlásit |
Doplněno: i tikání v uších patří mezi projevy tinnitu – viz druhý odkaz.
Upravil/a: Kepler
0
před 2343 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mosoji, ty dědku vševěde, kdyby sis přečetl druhý z mých odkazů, tak bys zjistil, že i tikání v uších patří mezi projevy tinnitu. A přestaň znevažovat mé odpovědí, já to taky nedělám, i když si zasloužíš víc.
Neurologicky bych se o neviděla. Možná že čelistní kloub. Hlavně o tinnitus se jedná určitě. Existije i tzv svalový, který způsobují spazmy dvou malych svaliku v uchu. Sice de to děje samo, ale dokážu to vyvolát zivnutim, pri velkým otevření celisti. CT hlavy by to chtělo určitě. Nasla jsem slečnu, co zde pokladala stejnou otázku. Jenže tu pul roku nebyla, nelze ji nejak upozornit spravci treba pres email, aby se prihlasila?
Myslíš tuhle? Spoj se s ní vnitřní poštou. 🙂
https://www.odpovedi.cz/otazky/jak-se-zbavit-nervoveho-tiku-v-usnim-zvukovodu#discussion
Drap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |