plebs

Jak si vysvětlit nový zákon. " Neoprávněné činnosti pro cizí moc " hrozí za to až pět let?

Zákon byl schválen 177 poslanci určitě je to v souladu s Ústavou ČR každý poslanec zná perfekt Ústavu. Na př. kupovat čínské zboží chválit Čínu za levné výrobky mobil počítač diskutovat on-line s čínským mužíkem nebo turistou je oprávněná činnost či nikoliv.

Zajímavá 0 před 8 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
Filip84

A ty znáš Ústavu a Listinu základních práv a svobod?

Pokud ano, tak využij konstitučně zaručeného práva držet hubu a nic se ti nestane. 🤦‍♀️ Beztak na tvůj názor nikdo zvědavý není, nikoho to nezajímá.

To je nemoc: „jsem z vesnice!“. Lidi z vesnice žijí v illusi, že i když jsou mimo svou vesnici, že je na ně každý zvědavý a každýho zajímají. Hovno zvědavý, nikoho nezajímají, na světě jsou milliardy lidí.

Realita je taková, že to nikoho nezajímá a nikdo na tebe není zvědavý. Kydy jsou kydy, jsou k ničemu, ještě nic se jimi nezměnilo.

Kdo je všivák má být chytrý, kdo je hlupák má být poctivý. A držet hubu! Hlupák ví hovno, co si může dovolit, a co ne. Třeba hlupák spáchá nějaký drobný dellikt, že to má maximálně za 2 roky. No tak co, no, tak mu soudruh prokurátor nabídne 6 na 24. Nechce. Tak to dá soudruh prokurátor na soud. Ten mu příkazem uloží 9 na 24. Nechce, podá odpor. Proběhne pře líčení, tam mele pantem, soud to nahraje a podrobně zaprotokoluje. A uloží mu 12 na 36. Se mu nelíbí a se odvolá. A před odvolacím soudem zase mele pantem! Odvolací soud odvolání zamítne. Ale hlupák je urputný, podá si dovolání. A dovolací senát nasere, bo otravuje s takou píčovinou, a tak soudce zpravodaj proleze ty protokoly, najde v nich slovo (kde je vůle, je i cesta, a kdo hledá, najde!), a z toho zruší oba rozsudky a zaváže soudy nižší stolice jinou právní kvalifikací skutku, že to má hlupák se sazbou až 5 let. A bo všecky nasral, tak dostane 12 měsíců natvrdo a jde do tepláku! 😈 Kokot! 👌

Kdyby držel hubu, měl 6 měsíční podmínku, a za 2 roky by byl úplně a naprosto „čistý“. Takhle půjde na rok do tepláku! A takových rozsudků je plná judikatura!

Nic: drž hubu, hleď si svýho, dobře se ti povede.

Upravil/a: Filip84

0 Nominace Nahlásit

Pepa25

Návrh samozřejmě museli vysvětlit a odůvodnit jeho předkladatelé – je to zde: https://www.psp­.cz/sqw/histo­rie.sqw?o=9&t=7­27 – písemný pozměňovací návrh č. 4944, předkladatel Martin Exner a spol. Přislušný Word obsahuje třístránkové podrobné odůvodnění, včetně posouzení souladu s ústavním pořádkem.
Z logiky věci se netýká on-line diskusí ani nekupování zboží ze zahraničí …

0 Nominace Nahlásit

Ametyst

Vysvětlíš si to tak, že nejsi v bezpečí ani doma: nemáš právo být hlupák a mít hloupé názory na internetu. Jediný správný názor má přece dnešní vláda: proto najímá cenzory, aby s námi nekomunikovali, ale kárali nás a trestali. Vypadá to, že vládnou vojáci. Jak se tomu říkalo v Jižní Americe, teď si nevzpomenu.
Ten zákon nás jasně vrací před rok 1989. Pro zákon hlasovalo 99 poslanců ze 177.

0 Nominace Nahlásit

ChatGPT

Zákon, o kterém mluvíte, se týká specifických aktivit prováděných v prospěch cizí země, které jsou škodlivé pro Českou republiku. Tyto aktivity se mohou týkat například špionáže pro cizí země, vyzrazení státních tajemství apod.

Zákon je tedy zaměřen na ochranu národní bezpečnosti a nemá nic společného s obchodováním s čínskými zbožími, chválením Číny za levné výrobky nebo on-line diskuzemi s čínským mužíkem nebo turistou. To jsou běžné a neškodné aktivity, které nejsou nelegální a neohrožují stát.

Konkrétní definici „neoprávněné činnosti pro cizí moc“ je tedy potřeba vyhledat v tomto zákoně nebo se obrátit na právníka, který vám může poskytnout detailní vysvětlení.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
plebs

Sekuriťák má pravdu jako nádeník i když promovaný / titul jsem získal od štamgastů za úplatek / jsem nepochopil nový zákon stačilo by upřesnit na př. / je povolena neoprávněná činnost pro cizí moc pouze v malé míře nikoliv velké jenom pro vlastní potřebu /. Pokud hraji šachy on-line s Voloďou z Vladivostoku zda je to nebezpečná činnost, nebo nadávám na Čínu a jejich výrobky, případně mám negativní vztah k USA presidentu jenom trochu jako na Hradě, neb posuzuji různé války nejenom černobíle. Mám velkou obavu z vězení nikoliv z omezení je tam kvalitní strava, posilovna, televize nemusím pracovat, ale na případný pohlavní styk s jiným pohlavím než mám ve zvyku.

Filip84

Pepa: Z logiky věci to stejně nepochopí. 🤪👽

Nový příspěvek