Dobrý večer Všem,mám takový dotaz.Mohl by mi někdo poradit jak správně začít psát knihu??Již několikrát jsem se o začátek pokoušela,ale vždy mě něco přesvědčilo,že to nedělám správně.Díky všem za případné odpovědi
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Fred před 5276 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pokud se chcete věnovat tvůrčímu psaní do budoucnosti, zkuste napsat nějaké kratší povídky, novely. Kniha potřebuje mít silný příběh, pointu. Když nevíte, co psát, nepište. Z toho nikdy nic nevznikne. Pokud pointu máte, ale jen nevíte jak začít, Neseďte u papíru (počítače) s podepřenou hlavou, ale raději si uvařte kafe, sedněte si a zapřemýšlejte. Nebo vyražte za inspirací do přírody… Je toho spousty. Všude.
0 Nominace Nahlásit |
nelze to říct obecně, záleží na žánru. Nejosvědčenější začátek je tzv. in medias res – vtáhnout čtenáře rovnou do děje bez jakéhokoli úvodu a okolnosti vysvětlit dodatečně
0 Nominace Nahlásit |
To je dost těžké,já si myslím,že existují dva způsoby:
1.Rozmýšlení nad každým slovem,nekonečné řešení prkotin..
2.Psaní tak rychle,že doslova zaznamenáváš myšlenky na papír..
Jde asi o to začít u toho druhého způsobu a taky ho udržet,přestože
bude třeba vhodně volit slova atd.když to nejde nemá cenu se trápit,musí
to přijít samo…
0 Nominace Nahlásit |
Začni cokoliv psát, stejně než bude dílo hotovo, budeš mít text přepsaný tisíckrát, takže je jedno, jak začneš. Hlavně mít vymyšlený příběh.
0 Nominace Nahlásit |
První je důležité si pořádně rozmyslet příběh, občas pomáhá si někam napsat body, které můžete při psaní použít. Já také píšu a pomáhá mi, že si to vše promyslím a připravím a potom píšu. Pokud mi dojdou nápady, tak si dám chvíli pauzu.
Drap | 1481 | |
annas | 1221 | |
quentos | 983 | |
led | 674 | |
marci1 | 647 | |
Kepler | 614 | |
mosoj | 608 | |
hanulka11 | 556 | |
gecco | 433 | |
iceT | 426 |
Hobby |
Hry |