jirka F

Jak to že v dnešní době už nikdo na silnici jdoucím turistům nezastaví?

Chodím 2 km a auta jen projíždí kolem nikdo mně nezastaví aby mně ušetřil cestu. Proč tomu tak je?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Disraeli před 5 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
Dochy

Odpoveď byla označena jako užitečná

c) mám jinou odpověď

A zkusil jsi mávnout?
Standardním chodcům zastavuju jen vyjímečně (např. pokud vím, že před nima dlouho nic není, vidím, že jdou na těžko, je slota,…)
Pokud stopují a mám volno většinou zastavím. Jinak předpokládám, že zkrátka jít chtějí.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?jirka F Nahlásit

Další odpovědi
elkon

c) mám jinou odpověď

Doba je složitá, ale když zkusíš stopovat, třeba někdo zastaví.

Upravil/a: elkon

0 Nominace Nahlásit

da ny

c) mám jinou odpověď

On sem tam, někdo zastaví, je to vzácnost.
Autostop už není populární,
hlavně, je v dnešní době nebezpečné, zastavit a vzít si do auta
cizího člověka.
Nevíš, co se z něj vyklube a kolik jich z „pangejtu“,(příkop) na tebe vyskočí......
(.)
a okradou tě, v tom lepším případě......

0 Nominace Nahlásit

cappuccino

c) mám jinou odpověď

Ja tedy obcas nekomu zastavim, ale nekdy odmitnou, ze chteji radeji chodit.
Jednou si me stopnul chlap, ze musi k doktorovi. Dovezla jsem ho do asi 3km vzdaleneho mesta. Pak si na me pockal na parkovisti a chtel domu – byl to nalevka jel si pro pivo!!
Podruhe jsem zastavila chlapkovi, kterho znam od videni. Celou cestu nerekl ani slovo a ani nepodekoval. Vidam ho casto, ale uz mu nestavim!

Pokud chces, aby ti nekdo zastavil, musis na nej mavnout. Nikdo netusi, ze chces svezt!

Upravil/a: cappuccino

0 Nominace Nahlásit

Disraeli

c) mám jinou odpověď

Kdybys stopoval, tak by někdo zastavil. Nakonec. :D Tipl bych si že jdeš jen tak po městě, případně mezi městy nebo obcemi a to bez stopování. A ani nejsi turista. Spousta lidí chodí takhle pěšky (třeba jen do obchodu nebo za známými), není důvod každému hned zastavovat a ptát se, kam jde (oni neví, kam jdeš a jak dalekou máš cestu) a jestli nechce svést… Jeden řidič potká během své jízdy hned několik takových lidí. Nemůže a ani nebude každému zastavovat.
Turistika taky často bývá pěší (účelově). Nutno dodat, že dva km opravdu nic nejsou. Navíc je pohyb zdravý a denně by se mělo ujít víc jak 2 km – nebo vykonat činnost odpovídající takové námaze.

Faktory jsou různé. Kultura, mentalita národa, kdo stopuje, kde, proč. A jestli ani nestopuješ, nemůžeš očekávat, že tě někdo jen tak sám od sebe nabere.
Roli bude hrát i jak vypadáš, jak se oblékáš, jak se tváříš. Třeba pěkné holce by řidič (chlap) určitě zastavil… jako šance jsou vyšší. Mnohem vyšší než třeba u otrhaného vagabunda, nebo sígra, co vypadá, že právě vyšel z basy.

Pár známých spotopovalo po Česku a různě po Evropě. Bez problému. Každý hned nezastaví, někdy zastaví jen jeden z mála, často ani dlouhou chvíli žádné auto neprojede, ale když už se aktivně stopuje, tak nakonec nějaký ten řidič stopaře nabere.
A například v Ománu je to velmi snadné, protože ti zastaví snad opravdu každý. Záleží tedy dost na zemi a jejích lidech.

Upravil/a: Disraeli

0 Nominace Nahlásit

Filip84

c) mám jinou odpověď

1. Proč by ti měl někdo zastavovat, když nestopuješ? Lidi chodí takto na procházku, do lesů, polí, luk a hájů, a za tou příčinou se, třeba, přesunují i po erárních a neerárních cestách. Proč by je měl někdo obtěžovat?
  2. Proč by se měl o tebe pořád někdo starat? Proč? Ty jsi nesvéprávný, nebo … ? Chceš zastavit? Stopuj, ne?
  3. I když bys stopoval: proč bych si měl komplikovat život? Zrovna s tebou, tvl!? Ale obecně, dany má pravdu, nikdy nevíš, proč si komplikovat život? Jestli se někomu nechce chodit, od toho je veřejná doprava. A nebo „blahoslaveni chudí duchem jsou, anžto jejich království nebeské jest“, co stopařům zastavují.

To nedává smysl, prostě, ta otázka, jako prakticky všecky, že. Nestopuješ, a ještě čekáš, že ti někdo zastaví? Proč by to dělal?

Upravil/a: Filip84

0 Nominace Nahlásit

Tonda Káňa

c) mám jinou odpověď

Ale zastaví, viz ostatní odpovědi.

Ovšem tobě doporučuji, abys nestopoval, protože upřímně, ty jsi člověk, kterého by okradl/unesl/zná­silnil i důchodce. Neber to jako urážky, chci tě jen varovat. Někteří lidé jsou holt zranitelnější než ostatní…

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Filip84

jyřýk🤪 na procházce znásilněný důchodcem? 🤔🤔🤔

Taky možnost! Nebo tě uškrtí ťapina, co se vrací z šichty domů na silonkový rukavici – bo se tě lekne! 😲😂

Pravda, pravda: raději ven nechoď! Jsou tam důchodci, co tě mohou znásilnit, ťapiny, co mají neutuchající potřebu tě uškrtit silonkou … 🙄😧

Nový příspěvek