Kupuji si Hašlerky v balení 90 g a občas si je přepočítám. Je jich tam 27, to jsem zjistil asi ve 3 případech. Dnes jsem napočítal 26 hašlerek. Přece to váží automat. Taková chyba by se neměla stát. Hašlerky jsem si vysypal na stůl, žádná nespadla a dvakrát si to přepočítal. Kde je chyba? Setkali jste se už někdy s podobným problémem? Děkuji.
Zajímavá 0 před 1019 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Měl jsi zkusit váhu. Kusy nejsou rozhodující. Pokud nebude váha souhlasit, tak reklamuj. Dnes nás berou „na hůl“, všude kam se podíváš. Nejen množstvím, ale i kvalitou. To je ten kapitalismus po česku. V tomto případě to ale může být jen chyba.
Upravil/a: elkon
0 Nominace Nahlásit |
Chyba se může stát, dělají to stroje. Třikrát jste měl po 27 ks,
jednou 26. Asi šlo jen o chybu, nepřesnost. Některé bonbony mohou mít
vzduchové mezery, proto jsou lehčí a vejde se jich více. U “plného”,
stoprocentního bonbonu, který je samozřejmě těžší, stačí menší
počet kusů.
Spíš než je počítat bych je bez obalu zvážila.
A ano, setkala jsem se s tím, ale například u mouky nebo cukru, kdy občas bylo pod psané kilo. Většinou je ale něco málo přes.
0 Nominace Nahlásit |
Já zase počítám útržky toaletního papíru. Minule bylo o tři míň. Ale reklamovat to už nemůžu. Všeci kradnú.
0 Nominace Nahlásit |
Prodává se váha a ne kusy. při vrobě podbných bonbonů nutně vznikají váhové odchylky. Při dalším zkoumání musí celý sáek vybali z papírků a na přesných váách zvážit. Věř tomu, že automat se při dávkvání nemýlí.
0 Nominace Nahlásit |
Setkal, asi před 10 dny jsem kupoval Hašlerky a první sáček na držáku v supermarketu měl možná o 1/4 méně bonbonů – v sáčku byla díra. Odevzdal jsem ho do pokladny. Prý to bylo asi zaviněno při manipukaci.
0 Nominace Nahlásit |
Měls to vážit. Počet kusů není rozhodující, když na sáčku máš
danou váhu. Většina výrobců má automat nastaven na o chlup vyšší váhu
aby si právě nikdo nestěžoval.
Neviděls seriál snad F.L.Věk tuším v prvním díle tam majitel
železářství (otec) zaučuje synka přibližně takto:
Do každého sáčku teď navaž přesně 10dkg hřebíků.
A teď to zabalím?
Ne, teď do každého přihoď 3 hřebíky.
Ale tatínku, já to navážil přesně.
Já vím. Ale na každém sáčku vyděláváme 10 hřebíčků. Když
vyděláme jen 7 pořád budeme mít dost a zákazníci budou spokojeni.
Stejně tak s těma bonbónama: co když váha bonbónů vychází tak, že by tam správně mělo být 26 a půl bonbónu? Přeci nechceš aby Ti tam ten automat dosypával prach z rozdrcených bonbónů aby to vyšlo.
Upravil/a: Dochy
0 Nominace Nahlásit |
Připomněls mi ještě jednu perličku. Jednou mi známí prodavač v samoobsluze ukazoval co mu zákazník vrátil na reklamaci… Krabička TicTaců nebo něčeho podobného. S originál nepoškozenou nálepkou… A úplně prázdná. A ty se tu budeš handrkovat o jeden bonbon 😉