Avatar uživatele
matt

Jak upéct správně rozpeky? (vlastní zkušenost)

Jak se dělají rozpeky, aby byly nadýchané? Naše domácí byly něco jako placky (nízké a s tvrdou kůrkou).

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? hanulka11 před 4768 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

hlavně bez vajíčka zadělat mouku s vodou a droždím , špetku soli a nedávat máslo ale tuk /buď sádlo nebo prostě nějaký tuk/

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
jmhad

Jó Plzeň a rozpeky,to jinde neznají,k čočce, k omáčce, k mrkvi
1kg hladké /max.polohrubé/mou­ky, 60 g tuku, 40 g droždí, voda, sůl,cukr,někdo i vejce

Uděláme kvásek – teplá voda,trochu mouky,/někdo i vejce/, droždí a trochu cukru – asi lžičku,aby měly kvasnice z čeho žít.Neboj,těsto nebude sladké,ony ty kvasnice ho skutečně spotřebují.Ale nemají rády sůl,proto tu až do mouky.
Vypracujeme těsto zadělané vlažnou a klidně i teplou vodou-abych udržel ruku ,lépe bude kynout. Po vykynutí tvoříme větší ploché vdolky a dáme opět vykynout. Upečeme je do červenohněda na pomaštěném plechu s povrchem potřeným vodou a či nakonec sádlem a někdo i bílkem
Podobně – bez soli a tuku – se někde pečou buchty do jitrnic při domácí zabíjačce.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek