Dlužil jsem jedné společnosti určitou finanční částku, delší dobu jsem nebyl schopný splácet a tak můj dluh tato firma dala k vymožení jedné vymahačské fyrmě, tato fyrma mi poslala poštou uznání dluhu k podepsání, kterou jsem ovšem nepodepsal a ta mě následně dala k exekuci, tak by mě zajímalo, jak můj dluh může dát k exekuci, když jsem jim nic nepodepsal?
Poraďte prosím.
Díky
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3177 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Dlužíte, nesplácíte, nepodepíšete uznání dluhu. Co jiného věřiteli zbývá, než vás dát k soudu a následně k exekuci? Kdybyste podepsal uznání dluhu a dohodl se s věřitelem na náhradním splátkovém kalendáři, nemusel byste teď platit soudní náklady a odměnu exekutorovi.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud má exekuční titul, což je zkráceně rozsudek, platební rozkaz
apod., tak může dát exekuci.
Vymahačská firma je vůbec nic, nemá žádná práva.
0 Nominace Nahlásit |
Dluh přece nevzniká podepsáním jeho uznání. Ten ti asi vznikl jinak. Pokud nikomu nic nedlužíš, dej to k soudu.
0 Nominace Nahlásit |
Dluh dlužíš, ten existuje, neuznal jsi svůj dluh, mohl ses domluvit třeba na splátkách, takže firma tě dala k exekuci.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Lamalam Nahlásit |
Právě proto, že jsi to nepodepsal. Věřitel nyní nemá jinou možnost, jak své peníze získat. Kdybys dluh uznal, mohli jste se dohodnout na splátkách.
0
před 3177 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já jen upozorním, že společnosti, zabývající se vymáháním pohledávek, tyto pohledávky často od původního věřitele odkupují, čímž se dostávají na jeho místo. Tedy bez dalšího neplatí, že by nebyly ničím a neměly žádná práva; nutno zvážit vždy podle konkrétních okolností 😉