Žárovky zásadně vyměňujeme při vypnutém proudu příslušným vypínačem nebo spolehlivým odpojením svítidla od zdroje.
4Kdo udělil odpovědi palec? anonym, Mc Merkurion, Front, marci1
před 4048 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jednou se mi stalo, že mi při zapnutí světla žárovka vybouchla. Už z tohoto důvodu bych při výměně žárovky při nejmenším vypnula osvětlení, v němž žárovku budu měnit (viz brillantem uvedený vypínač). Jistější je vypnout rovnou pojistky. V tomto případě nejde tolik o to, že bys mohl dostat ránu proudem, ale právě o takovou skleněnou prskavku.
3Kdo udělil odpovědi palec? casey, Dochy, Mc Merkurion
před 4048 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
je potřeba to dělat při vypnutém proudu, vypínači. já už v odšrouboval a zašrouboval i při zapnutém a nic se nestalo. Sklo a keramika proud nevodí.
0 Nominace Nahlásit |
No styděl bych se ! brát za to plat.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4048 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
proč by jsi měl od žárovky dostat ránu,je skleněná a sklo je izolant. A nebo si najdi příslušný rozvaděč a vypni si příslušný jistič.
0
před 4048 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
ať vodí či nevodí,vždy si vypnu jistič,jistota je kulomet jak se říkalo,pod proudem,i když vypnutý vypínač,neriskuji,bydlím ve starým baráku,a fáze jde prvně ke spotřebiči(žárovce) a pak do vypínače,takže neriskuju,vžydycky vypnu hlavní jistič a pak měním žárovku,ta minuta zdržení mi za to stojí,jinak v tvém případě by na to měl být přeci odborník,k tomu určený?!
0
před 4048 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
jde o to jestli máš na to vůbec správnou kvalifikaci?
dneska prý i mohou dlěat elektriku kuchaři malíři,aby měli práci,co pak,
ale budou dělat elektrikáři?aha, už vím budou na pracáku
nezaměstnaný..
0
před 4047 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek