Do sádla se musí přidat tak deci vody osolit
tak se sůl naváže na škvarky a škvařit na menším plamenu a občas
míchat ke konci škvarění přidat lžíci mléka. Pozor pění to.
pokud už to bude dost kasrol schladit.
Zdroj: můj taťka
0 Nominace Nahlásit |
Je důležité, nakrájet sádlo na stejné kostky a pomalu ! škvařit.
Já během tohoto procesu vyškvařené sádlo postupně odebírám.
Je to třeba hlídat a pomalu míchat.
Při medové barvě škvarků odstavit hrnec na studenou podložku.
0 Nominace Nahlásit |
sádlo neni stejné i z každého zvířete, podle druhu krmení možná i genetiky se může částečně chovat jinak i při škvaření. Pokud máte menší množství, ideálně ho vyškvýříte v domácí pekárně, bez hlídání a bez starostí.
0 Nominace Nahlásit |
Především to chce trpělivost a čas. A míchat, do zblbnutí míchat
🙂.
A solit až na talíři, nebo chlebě, jinak změknou.
Když zachováte postup, jak popisuje lola, nemůžete nic zkazit.
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, elektrikář, Bičiště
před 5003 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Děláme škvarky každý rok na zabijačce na moravě takto: Sádlo se nakrájí na stejné kostky. Dáme do kastrolu na velký plamen,který necháváme po celou dobu škvaření stejný. Po zrůžovění sádla přidáme mléko,podle množství sádla. Na 1kg sádla cca 1dcl. mléka a za neustálého míchání škvaříme do zlatova. Postupně odebíráme rozpuštěné sádlo. Když škvarky zezlátnou,stáhneme je z plotny a přecedíme zbytek sádla. Škvarky před konzumací ještě promačkáme,aby z nich vyteklo zbylé sádlo. Solíme,až při konzumaci.
2Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, Bičiště
před 5004 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud chrupavé nevím, ale u nás všichni chtějí takové vláčné a tak, jak pořádně sádlo vysmažím, sliju sádlo a škvarky dám zpět do hrnce a zaliju asi 1 dcl mléka, podle toho, kolik škvarků je a posolím. Potom jen míchat a počkat, až se mlého „odpaří“ Děti nikdy nejedli „tlusté“ maso ale po těchto škvarcích se mohou utlouct.
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, elektrikář
před 5005 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |