Dobrý den. Potřebuji poradit. Dostala jsem darem televizi SAMSUNG – ta tenká, nevím jestli to je plasma nebo LCD … ? Zapojím do elektřiny, vše ok. Zapojím do antény, a ona že bez signálu. Asi mám špatný kabel. Je tam spoustu konektorů a já nevím čeho všeho. Dárce se neobtěžoval přibalit i návod, a na netu nic najít nemůžu… ☹ ☹ Poradí někdo?
Doplňuji:
Scart vím, ten použiji, když budu chtít televizi propojit s DVD
přehrávačem, abych nemusela při zapnutí DVD přepínat i televizi.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5018 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Postupuj tak, jak je v kraji zvykem:
Aby televizor něco ukazoval, musí se nejdříve naladit. Začni zapojením
antény. Pokud má televizor přijímač DVB-T, zapoj anténu rovnou do něj.
Pokud ho nemá, použij set-top-box. Poté zvol režim ladění, nejlépe
automatický, a nalezené stanice (programy) si ulož do předvoleb podle své
potřeby nebo přání, či zvyklosti.
Přeji hodně třeskuté zábavy u sledování osudů nedostižných idolů nekonečných seriálů.
3Kdo udělil odpovědi palec? dudu, Michal Kole, Bičiště
před 5018 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
po připojení antény je nutné provést automatické ladění / automatické vyhledávání programů …
zkuste pro hledání programů použít nejdříve DVB (digitální tuner) a teprve pokud se s ním najít programy nezdaří můžete použít v nouzi ten analogový …
2Kdo udělil odpovědi palec? Michal Kole, Bičiště
před 5018 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jaký je přesný typ té televize?
Taky je možný že televize má jen digitální tuner a zdroj signálu je jen
analogový.
Na televizi je velký konektor SCART (je nevětší), pak malý konektor HDMI (obdélník s 19 dirkami). Pak může být trojice kulatých konektorů Zelený, modrý, červený (cich) pro připojení DVD,Bluray, settoboxů. Může tam být DVI a D-SUB konektor pro připojení PC,NTB. Může tam být žlutý kulatý konektor nebo černý malý konektor se 4 dirkami pro připojení kamery.
0 Nominace Nahlásit |
Už nějaké odpovědi máte,ale zkuste: kabel od antény zapojte do TV (konektor většinou označen ANT.). Zapnout TV,na dálkovém ovladači stisknete MENU,potom INSTALACE a dál postupujte podle pokynů. Píšete,že Vám napíše NENÍ SIGNÁL. Když zvolíte možnost manuální instalace,dole na obrazovce se objeví dva diagramy – kvalita signálu, – druhý úroveň signálu.Pak můžete zkontrolovat propojení TV s anténou. Úroveň a kvalita v % pomůže v další orientaci. Doufám,že jsem to moc nepomotal.
0 Nominace Nahlásit |
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jaké elektro byste doporučili? Jako myslím na koupi TV. Kde jste byli spokojeni? S nabídkou, cenami i dodáním?
Že je třeba spustit automatické ladění programů, to vím, ale otázka zněla: Jak zapojit televizi?
Jaký kabel si mám sehnat? Jak si s tím poradit?
Já vidím problém v tom,že budete muset znova nechat vyhledat všechny programy přes automatickou instalaci,tu Vaší starou TV máte přes set top box?A jde Vám tam už digitální signál?