Na chalupě máme anténu a rozvody po domě. V jednom pokoji je stará TV se settopboxem, který zlobil. Ztrácely se programy a postupně přestával fungovat. Dal jsem vyhledat programy, našel 4 od ČT, ale žádný nešel spustit. Maximálně se zobrazily informace o programu, ale ani obraz ani zvuk nešel. Pak jsem settopbox přenesl do jiné místnosti, kde je novější TV s podporou DVB-T. Po zapnutí naběhl program. Přesunul jsem kabel antény do settopboxu a napojil jej na TV. Dal jsem vyhledat programy – vůbec nic. Anténu jsem vrátil do TV a ta taky najednou nic nenašla a hlásí slabý signál. Přitom na začátku normálně fungovala. V obýváku máme hlavní TV, ale na ni šahat nechci. Aby taky nepřestala fungovat.
Na půdě jsem zkontroloval rozvody a vše drží pevně. Když odpojím zesilovač antény, přestane fungovat TV v obýváku. Po zapojení zase funguje. Nenapadá mě, proč se to tak chová. Rozvody jsou asi tři větve, takže možná obývák je OK a ty dva špatné. Ale proč ta druhá TV fungovala a pak přestala? Napadá mě leda poškození kabelu, bohužel nemám náhradní. Nebo jak jsem na settopboxu zkusil zapnout napájení antény, mohlo se něco spálit?
Zajímavá 0 před 3230 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
nevím, jak jsou ty signálové větve. pokud je to řešeno přes průchozí TV zásuvky, nebo odbočkami, tak bych šel postupně od antény a zkoušel. jestli se to stalo najednou z ničeho nic, bez možného zásahu do kabelu či zásuvky, tak bude závada v anténě, napájení antény, zásuvce antény, nebo STB. co třeba zapnuté napájení antény přímo z telky (v nastavení napájení antény), netluče se to? něco se přeci muselo změnit a to je zákon akce a reakce
0 Nominace Nahlásit |
Moznost je take si pozvat na opravu firmu, ktera se zabyva montazema anten,
satelitu a TV rozvodu. Oni maji zkusenosti, take koaxialni kabely, konektory,
zesilovace a delaji to denne, tak to umeji. Dale maji specialni merici televizi
a dalsi meraky a naradi. Oni prijedou, prohlednou to a doporuci jak postupovat
nebo co koupit a pokud je to drobnost, tak to hned opravi a zapoji.
V kazdem okrese jsou takove firmy. Lze se treba zeptat v prodejne televizoru
nebo se podivat na Digizone.cz atd
0
před 3229 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek