Avatar uživatele
anonym

jak zavařit klobásky ?

jak ,při kolika stupních a jak dlouho ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5433 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kenyrts

Zavařování domácích klobás.
Postup:
Klobásy dáme do sklenic, zalijeme asi do poloviny horkou vodou, zavíčkujeme a necháme zavařovat asi 1 hodinu na plechu s trochou vody v troubě na 200 stupňů. Na druhý den opakujeme. Uchováváme v chladnu.

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
georga

Zavařujeme klobásky

Před vložením do sklenic předvařené, nebo jinak tepelně upravené klobásy nebo párky opláchneme v horké vodě, necháme je okapat a pak čistýma rukama plníme do sklenic tak, aby nebyla přeplněny, klobásy pomačkané a pokřivené. Naplněné obaly zalijeme studeným 3 % studeným lákem (na 10 l vody 300 g soli), který jsme předem nechali dobře převařit po dobu 5 minut a pak vychladnout. Dobře uzavřené sklenice vkládáme do vody teplé 80 °C, pak teplotu
vody necháme stoupnout na 90 °C a sterilujeme asi 35 minut.

před 5364 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek