Zavařování domácích klobás.
Postup:
Klobásy dáme do sklenic, zalijeme asi do poloviny horkou vodou, zavíčkujeme
a necháme zavařovat asi 1 hodinu na plechu s trochou vody v troubě na
200 stupňů. Na druhý den opakujeme. Uchováváme v chladnu.
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
Zavařujeme klobásky
Před vložením do sklenic předvařené, nebo jinak tepelně upravené
klobásy nebo párky opláchneme v horké vodě, necháme je okapat a pak
čistýma rukama plníme do sklenic tak, aby nebyla přeplněny, klobásy
pomačkané a pokřivené. Naplněné obaly zalijeme studeným 3 % studeným
lákem (na 10 l vody 300 g soli), který jsme předem nechali dobře
převařit po dobu 5 minut a pak vychladnout. Dobře uzavřené sklenice
vkládáme do vody teplé 80 °C, pak teplotu
vody necháme stoupnout na 90 °C a sterilujeme asi 35 minut.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |