Ahoj … moje kamarádka mi říkala, že má asi zácpu nebo co … ale ona se moc stydí aby zašla za doktorem a já jsem jí nikdy netrpěla takže nevím jak jí pomoci. Poradíte prosím? Prý, že už nebyla tak týden. A že se jí chce ale nejde to … Opravdu bych jí chtěla pomoct :)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4145 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
tak at si skoci do lekarny koupi se projimadlo …ona zacpa muze mit mnoho pricin ..tak ji dokopej k tomu aby si k lekari zasla ..nema se zaco stydet … http://cs.wikipedia.org/wiki/Laxativum
5Kdo udělil odpovědi palec? iceT, www, anonym, huxa, briketka10
před 4145 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ricinový olej…jen pozor na dávkování.
Měl by být normálně dostupný v lékárně nebo apatikách.
http://www.ricinovyolej.cz/vnitrni-uziti
3Kdo udělil odpovědi palec? iceT, briketka10, zjentek
před 4145 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Také jsem slyšel o čaji senný list. Jen to nepřehnat. Slyšel jsem vyprávění člověka, co z mladické nerozvážnosti vypil 3 hrnečky, protože mu to chutnalo (a po prvním hrnečku v nejbližších minutách nepozoroval žádné účinky). Celou noc strávil střídavě na míse vsedě a před mísou v pokleku a hlubokém předklonu (a prý byl problém to sladit)
Jinak by pro běžné případy mohli fungovat i méně agresivní prostředky, slyšel jsem o švestkovém či borůvkovém kompotu (ale nemám ověřeno)
Samozřejmě při potížích k lékaři.
3Kdo udělil odpovědi palec? iceT, briketka10, zjentek
před 4145 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tak to budete spolu s kamarádkou dobrá dvojka, když slovo projímadlo neznáte asi ani jedna 😁 Net taky neznáte? Stačí totiž napsat do libovolného prohlížeče slovo průjem a najdete obě vše, včetně řešení.
3Kdo udělil odpovědi palec? beer, briketka10, Iensen
před 4145 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
senesový čaj (ten umí fakt protáhnout)…nebo jakékoliv jiné projímadlo…v každé lékárně jich mají..jen si vybrat…
2Kdo udělil odpovědi palec? iceT, briketka10
před 4145 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zkusit vývar čaje z listů rostliny senny. Běžně se prodává v lékárnách v sačcích. Na zácpu funguje stoprocentně. Dále úprava jídelníčku – jíst hodně některé druhy ovoce.
2Kdo udělil odpovědi palec? iceT, briketka10
před 4145 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Projimadla pomohou jen kratkodobe. Je třeba řešit, proč správně nefungují střeva, obzvlášťe, pokud se jedna o mladou ženu. Zdraví člověka dost závisí na stavu strev, takže s tím není žádná sranda. Vím o cem mluvím. Pokud chceš rozebirat detaily, ozvi se.
0 Nominace Nahlásit |
Vincentka. Švestkový kompot.
1Kdo udělil odpovědi palec? briketka10
před 4145 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Z přírodních projímadel švestkový kompot nebo syrové kysané zelí a vypít i tu vodu z něj. Jinak, v lékárnách se prodává přípravek Gutalax, stačí 15–20 kapek na noc a druhý den člověk „jde“. Nebo senný čaj, zalít hrnek tímto čajem a večer ho vypít, ráno je po problému. Zácpa v člověku znamená nějaký psychický problém, člověk je vnitřně zablokovaný vůči tomuto problému a projeví se to zácpou. Nebo zácpa znamená špatnou životosprávu. Chce to hodně zeleniny, rajské, okurky, také ořechy, třeba burské oříšky, které jsou nejlevnější a hlavní jídlo s trochou oleje, nejlépe extra panenského. A také by neměl chybět dostatek pohybu, alespoň půl hodiny denně svižné chůze apod.
1Kdo udělil odpovědi palec? pokazdejinak
před 4145 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud se kamarádka stydí zajít si k lékaři nebo pro projímadlo do
lékárny, tak ať si po ránu dá pořádnou dávku teplé vody. Tak půllitr
by měl stačit.
Po narození syna jsem se zácpou trpěla jako zvíře. Potom jsem někde
v rozhlase slyšela, že tahle metoda spolehlivě zabírá. Kupodivu je to
jednoduché a funkční. Pokud to nezabere hned na poprvé, tak ještě tak po
1–2 hodinách zopakovat. Upozorňuji, že voda má být teplá, ne vlažná
ani horká a ne nějaký čajový odvar.
0
před 4145 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Všechny rady zde jsou dobré na rychlou pomoc. A dál je třeba odstranit
příčiny, pak nemusíš řešit následky.
Upravit životosprávu. Pravidelně hodně během dne pít( 3litry denně)
Přidat vlákninu, syrovou zeleninu a ovoce a hlavně pohyb.
Jestli dlouho sedí ve škole a potom doma u počítače, tak má problém.
0
před 4145 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ahoj, nejlepší jsou na to švestky :) Sušené nebo šťáva. Kup ji tuhle https://www.beautybio.cz/prirodni-stavy/ekomedica-svestka-100-stava/. Je perfektní, o zácpě ani plynatosti nebude vědět :)
No, já švestky miluju, ale jen čerstvé nebo třeba v koláči :D Nemůžu je sušené, nevím, jak to. Ale šťáva je super :)
No, to je vlastně pravda… Švestky jsou na to nejlepší. A vůbec přírodní produkty jsou nejideálnější varianta.
Drap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |