Chci si založit nové penzijní připojištění a stavební spoření. Agent, který by tohle zprostředkoval, dostane od penzijního fondu i stav. spořitelny slušnou provizi. Agenta nepotřebuju, dokážu si vybrat sám a uzavřít smlouvu také sám – u přepážky či po internetu. Můžu nějak získat pro sebe tu provizi?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? hanulka11 před 5066 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Provizi dostane jen zaměstnanec té které instituce, který vám produkt nabídne a vy si ho od něj „koupíte“ . To jako by vám měli zaplatit, že jste si u nich sjednal pojištění a spoření.....? To mi hlava nebere.
0 Nominace Nahlásit |
Jedině se s agentem domluvit v tom smyslu, že s ním uzavřete pojištění, pokud vám nějaké % provize uhradí. Ale oficiálně to asi udělat nelze 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Můžete si oboje založit přes internet-většinou to jde na stránkách té které pojištovny,ale to provizi nedostanete je možné že to bude třeba bez vstupního poplatku.Nebo to založit na pobočce,ale to provizi dostane pracovník co to s vámi sepsal.Nebo teda u agenta a domluvit se na % o které se s Vámi rozdělí.Ale pokud si myslíte že agent na penzijku a stavebku vydělá tisíce tak to fakt ne.
0
před 5066 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
za uzavření produktu provizi opravdu můžete dostat, jen široká
veřejnost o tom neví.
Fungují tady společnost, které pracují na principu samospotrebitelství,
tzn. část provizí inkasovat opravdu můžete.
ad Hanulka11: Banka mi mi měla zaplatit za to, že to uzavřu u nich a ne u konkurence, a mělo by jí být jdno, jestli za novou dušičku zaplatí agentovi nebo mě.
Ano máte pravdu, bance,pojišťovně je opravdu jedno komu peníze vyplatí. Tak proč cpát provize nějakému agentovi?