Dle některého odhadu to bylo pod 40% průměrné mzdy pan Juncker ale prohlásil, že je to 60% průměrné mzdy v dané zemi, dále jsem našel Česko má nejméně chudých / mimo Bulharska, Rumunska, Řecka, Litvy / dle hodnocení Evrostatu, ovšem v této kategorii nejsou vedeny osoby v exekuci a tím s minimálním příjmem, takže podle souhrnu, chudoba v Česku dosahuje okolo 23%, podobně jako v Řecku.
Jinak máme dravější a vymahatelnější systém exekucí než mají na Ukrajině v Rusku a Německu. Přesto věřím, že až se dostaví všechny cyklostezky, rozhledny, tenisové kurty, golfová hřiště, hřiště pro čutálisty a.p., tak vláda za pomoci EU vypomůže malinko i s tímto problémem.
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Anikitos, Johnnisek před 2238 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Co to je skutečná chudoba? Aby bylo možno vyhodnotit, musí být pro to stanovena kritéria. Jinak to jsou pouze subjektivní dojmy.
4Kdo udělil odpovědi palec? ivzez, Mc Merkurion, Anikitos, Muso
před 2238 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ono záleží na definici pojmu chudoba. Peněžní – materiální, vztahová (rodina, přátelé),… pro každého může být bohatství něco jiného.¨
I co se týče finanční chudoby, tak míra může být pro každého
někde jinde. Pro někoho je málo 40 tis. Kč za měsíc, někdo jiný si
o tom může nechat zdát.
Pak taky, každý může mít jiné výdaji.. tzn. že i když má větší
příjmy než většina, může mít taky daleko větší výdaje.
Záleží na spoustu faktorů.
Ale z pohledu min. mzdy v ČR nežijeme v chudobě. Dá se v celku ”obstojně” vyžít.
4Kdo udělil odpovědi palec? Drap, Mc Merkurion, Rokio, Muso
před 2238 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dnes ráno ve studiu 6 moderátor uvedl, že v žebříčku neziskové organizace Social Progress Imperative provedl srovnání životní úrovně ve 140 zemních světa.
My jsem skončili na 26. místě, podle minulého průzkumu, jsem klesli
o 4 místa dolů. Na posledním místě je Středoafrická republika.. Víc
informaci nesdělil – zpráva jen letem světem.
--
Chtěla jsem ještě ověřit na netu, ale našla jsem i jié průzkumy, července 2018. Podle něj jsem zařazeni na 24. místo ze 150 zemí. Můžete si pročíst kritériea průzkumu.
https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/kvalita-zivota-porovnani-zebricek-index-seda/r~ada04a308b9411e8853fac1f6b220ee8/
–
Taklže záleží na tom, z kterého úhlu pohledu vše sledujeme.
0 Nominace Nahlásit |
Jak je to se statistikami, nevím, důležité by bylo znát „vstupní
kritéria“
statistik → jak/podle čeho byla statistika zpracována.
Nejsem si ale jista, jestli by se mezi chudé měly započítávat osoby
v exekuci.
Splátky exekucí, půjček, hypoték, … se od příjmů neodečítají → a
podle mne správně.
Je ale pravda, že u nás jsou nehorázné zisky exekutorů i za bagatelní
dluhy.
S tím by poslanci měli konečně něco udělat.
2Kdo udělil odpovědi palec? Mc Merkurion, Kryšpín
před 2238 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Problém je, že každá země má stanovené parametry pro „chudobu“ jinak, takže to není srovnatelné. Podle mého odhadu je u nás chudých cca čtvrtina až třetina lidí. Z Prahy to ale není vidět.
0 Nominace Nahlásit |
Představ si hnědočechy. Nebo život pod životním minimem v Africe.
Upravil/a: Johnnisek
0
před 2238 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Možná trochu částečně vytvářena i s kšefty, kdy stát doplácí nájemné v různých kumbálech kšeftařům 80%, rovněž dřívější výroba oškubání v exekucích i z malé částky tomu napomohla.
Na př. když svého času Ministr spravedlnosti Rychetský šéfoval rezortu tak z exekuce 500 Kč byl průměrný zisk 13 tisíc, nebo Ministr spravedlnosti Němec z částky 500 Kč průměrný zisk 18 tisíc / to je ten pán co předal Katarského Prince bez soudního rozhodnutí do Kataru /, tento Princ souložil s děvčaty pod 15 let.
Samozřejmě pánové ministři za to nemohou, poněvadž zákony byly řádně vytvořeny a většinově schváleny Parlamentem.
annas | 5913 | |
Drap | 4602 | |
led | 2997 | |
Kepler | 2836 | |
marci1 | 2238 | |
zjentek | 1643 | |
ivzez | 1445 | |
quentos | 1420 | |
aliendrone | 1413 | |
elkon | 1296 |
Divadlo |
Etiketa |