Zanedlouho mě čeká maturita a číst se mi popravdě moc nechce, proto
vás prosím o radu, jakých 20 knížek si vybrat?
Na výběr mám toto:
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 4296 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Záleží na vás, ale vyberu vám ta díla, která před státní maturitou patřila k tzv. povinné četbě a doplňovala učivo podle jednotlivých ročníků. Knih bylo mnohem víc než jen dvacet. Ale i ty nevybrané stojí za přečtení.
Shakespeare, Poe, Puškin , Hugo, Gogol
Mácha, Tyl, Erben, Neruda, Mrštíkové
Hemigway, Remarque, Exupéry, Styron, Eco
Čapek, Vančura, Hrubín, Nezval, Hrabal, Páral.
Staré pověsti snad znáte, Babičku rovněž , Nový zákon, Olivera Twista. aj.
0 Nominace Nahlásit |
Souhlasím s Drapem. Jinak já osobně bych šáhla hlavně po Oliveru Twistovi ( stáčí kouknout na film, je to skoro stejný jako kniha ) a Chrám matky boží v Paříži – taky stačí kouknout na film a pak si přečíst pouze posledních 10 – 15 stránek knihy, kde se to liší od filmu.
Jinak pokud se ti to nechce číst stejně, jako mě, zkus si stáhnout třeba z uložto audio knihy a poslechni si to nebo si najdi čtenářský deník na netu a najdeš tam ty nejdůležitější postřehy z knih, které se k maturitě hodí. :)
http://www.cesky-jazyk.cz/ctenarsky-denik/
http://odkazy.seznam.cz/Informacni-a-inzertni-servery/Informace-o-vzdelavani/Studijni-materialy/Studijni-materialy-z-Ceskeho-jazyka-a-literatury/Ctenarske-deniky/
Najdeš tu i informace o autorech knih. :)
2Kdo udělil odpovědi palec? Drap, RyuzakiKate
před 4296 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
No přece ty nejjednodušší a nejkratší… Na druhou stranu bych si zase nevzal Máj, přijde mi docela náročný. Z toho seznamu třeba Ostře Sledované Vlaky, to je krátké a má to docela jednoduchý děj. Romeo a Julie je jasná volba. Revizor je v pohodě, Kytice taky. Dále: Pes baskervillský, Spalovač mrtvol a Krysař.
0 Nominace Nahlásit |
Osobně bych si vybrala 2. skupinu celou a něco z té 3, nechce se mi
počítat, jestli by jich bylo vážně 20. Jak někdo může dát k povinné
četbě bibli a další náboženský… (radši nic)? To by si vážně někdo
vybral? Ach jo…
My jsme si určili 16 knížek a 4 jsme si měli vybrat sami. A koukej
pěkně číst, vypni počítač a běž do knihovny, aspoň ty kratší
knížky…
0
před 4296 dny
|
0 Nominace Nahlásit |