Záleží, co si představuješ pod pojmem fondant :)
Setkala jsem se s tím, že lidi tímto výrazem označují čoko pralinky (a
tak to asi pochopila i Nikkol)..
A nebo to může být druh pečenýho moučníku – vzhledově trošku
připomínajícího muffinky.
Pokud teda chceš dělat čoko pralinky, ten vnitřek z bonboniéry je
opravdu fungující klasika.
Pokud bonboniéru po ruce nemáš, jako další alternativa silikonu mě napadá
třeba klasická forma (tvořítko) na ledový kostky. Hotovou pralinku bys
z toho asi vyklepávala těžko, ale když tu formu vyložíš teňounkou
potravinářskou folii a dokonale uhladíš, snad to pak půjde dostat ven.
Ale odzkoušeno to nemám, tak úspěch zaručit nemůžu :(
Pro 100% úspěch bych spíš doporučila jít do obchodu a tu silikonovou formu
koupit – vyrábí se několik různých tvarů a cena se pohybuje už kolem
200 Kč.
A jestli jsi tím fondantem myslela pečený moučník, řešení je úplně
jednoduchý: vymaž a vysypej menší šálky, poslouží ti úplně stejně
jako formičky ze silikonu.
Nějaký recept na čokoládový fondant jsem ti namátkou našla – a je tam
dokonce i ten fígl s hrnečky ;)
http://www.toprecepty.cz/recept/20112-hot-chocolate-fondant---coko-fontanka/
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |