Pro inspiraci postačí TOP 3–5. Pokud připíšete i něco více, budu
jen rád.
Doplňuji:
Ad manon: Motto uveď, určitě bude zásadní.
Na oplátku napíšu své: „Pracuj tvrdě, hraj si pořádně!“ ;)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 14Pro koho je otázka zajímavá? dudu, vagra, manon, iceT, johana 56, Drap, Wang, Damiana, Putra, anonym, anonym, chachar1922, Orange, Anikitos před 4354 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Asi každá knížka, kterou jsem četla, mi něco dala, některé mi daly hodně (alespoň vzaly iluze :D a to je taky třeba ), existuje jedna, ze které úryvek se mi stal nakonec téměř celoživotním mottem (ale tu uvést nechci :) ). A tak uvedu něco z těch, co mne prokazatelně něčemu naučily – Vítězství vůle od Františka Kožíka :) – náhodně kdesi na chatě objevená „prastará“ knížka v době, kdy už Emil Zátopek dávno nezávodil (už název říká, co může naučit). Nebo Kessey- Vyhoďme ho z kola ven (jak mašinérie může zničit člověka). A taky Steinbeck – Na východ od ráje (lidi jsou složité schránky). Ale taky Herriotův Zvěrolékař…(láska k lidem, zvířatům, venkovskému stylu života) , Jirotkův Saturnin… (absurdní humorný nadhled) :) hodně by toho bylo :)
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Damiana Nahlásit |
Tři mušketýři. Proč mě ovlivnili ? Jsou čestní a jeden za všechny, všichni za jednoho. Žádná jiná knížka mě zatím nijak neovlivnila. Hodně mi totiž dala a když mi něco dokáže tolik dát, tak se to stává jen zřídka.
0 Nominace Nahlásit |
Určitě to byly knihy od Foglara,sice jsem nečetla všechny,ale všechny
byly o přátelství,o slušnosti,o pomáhání slabším.
Pak asi Opičí král,ale neptej se mě proč,prostě se mi líbil.
0 Nominace Nahlásit |
Černá Labuť – naučila mě se na věci dívat jinak a také to, že
plánování budoucnosti je hovadina
Trilogie Motýlek – vyplatí se nevzdávat
Zbraně Vlivu – jak se vyhnout zmanipulování
The Flinch – místo kroku vzad udělat krok vpřed
0 Nominace Nahlásit |
Kmihy E.T.Setona , hlavně Kniha lesní moudrosti a Dva divoši. Přečetl jsem je už nesčíslněkrát a stále v nich nacházím nové myšlenky. Staly se inspirátorem pro mé celoživotní hoby a každý den svým způsobem ovlivňují můj život a myšlenky.
0 Nominace Nahlásit |
Návrat na planetu Zemi. Než jsem se k ní dostal, tak jsem beletrii
prakticky nečet. Školní četba byla fakt opruz (Děti z Bullerbynu, Hoši od
Bobří řeky, Klapzubova jedenáctka… to nebyly knihy pro mě). Až tehdy
jsem pochopil, že knížka může bejt taky super.
http://www.legie.info/kniha/1776-ivo-zelezny-navrat-na-planetu-zemi
Nadace. Pro mě to je modla podobně, jako pro některé Pán prstenů nebo
Harry Potter.
http://www.legie.info/serie/173-nadace
Kontakt. Asi nejlíp zpracovaná kniha o setkání s cizí civilizací,
jakou jsem kdy čet.
http://www.legie.info/kniha/1559-carl-sagan-kontakt
0 Nominace Nahlásit |
Ferda Mravenec. celý život se snažím všemu rozumět, všechno dobře umět, ale ne a ne se vypracovat alespoň na úroveň kvalit Pytlíka
0 Nominace Nahlásit |
Mě nejvíce ovlivnilo samotné čtení. A z knih nejvíce Pirát, My
z ostrova Saltkrakan, Aprílová škola, Z deníku kocoura Modroočka, Pán
much, Obraz Doriana Graye, Farma zvířat.
Doplňuji:
Pirát je moje nejoblíbenější kniha z dětství a první jejíž příběh
končí smutně. Odehrává se na Sibiři a pojednává o přátelství,
věrnosti a zradě člověka k jeho psovi. My z ostrova Saltkrakan – řvala
jsem u ní jako želva. Aprílová škola – moje první přečtená kniha.
Na přelomu dospívání jsem si oblíbila knihy od Stephena Kinga a stále se
jimi nechávám ovlivňovat. A především mne ovlivňovaly knihy
o zvířatech.
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
knihy mého dětství asi hlavně tyto, ale určitě bych si vzpomněla na
víc..
Bratři lví srdce
Malý princ
Tobiáš Lolness
a v dnešních dnech mě ovlivňují nebo doposud ovlivnili asi hlavně tito
autoři:
Jaroslav Rudiš
Woody Allen
Franz Kafka
E. A. Poe
0 Nominace Nahlásit |
Všechny knihy o Vinetouovi a Old Shaterhandovi a všechny knihy o „Old Shaterhendíkovi“ jak jako Kara ben Nemsí sjíždí se svým přítelem Hádží Halef Omarem Saudskou Arábii – bylo krásné číst o jejich touze pomoci druhým v nouzi a od jejich nepřátel, o spravedlnosti, o cti, pravdomluvnosti. Vždy, když měla vyjít nějaká nová knížka, už jsem pro ni mazala do prodejny a nebyla se mnou žádná řeč, musela jsem číst a číst. Třídílný film o Vinetuovi jsem každý viděla 15× a na konci, když čestný Vinetou umírá, jsem pokaždé spolehlivě brečela vc jak želva.:-)
Dnes mě ovlivňují trochu jiné knihy, od Lusie L. Hay Miluj svůj život,
Tajemství od Rhondy Byrne, Tajemství přitažlivosti srdce – Ruediger
Schache
Doplňuji:
Hovory s Bohem I-III. – Neale Donald Walsch
Čtyři dohody – Don Miguel Ruiz
Objednáváme si z vesmíru – Bärbel Mohr
Cesta – Brandon Bays
Upravil/a: pusinka50
0 Nominace Nahlásit |
V ranném mládí mě velmi zaujaly cestopisy pánů Hanzelky a Zikmunda, silně oslovil román Egypťan Sinuhet, Dáma s kaméliemi, Tři kamarádi, ale také válečné romány Na západní frontě klid nebo Got mit uns.
0 Nominace Nahlásit |
Malý princ (A.dS.E)
Květy zla (Baudelaire)
Povídky F.Kafky
J.R.R.Tolkien – Hobit
+Společnost správných romantiků ;)
0 Nominace Nahlásit |
Nejvíce mě ovlivnil asi Malý princ…četla jsem ho několikrát, jako malá jsem ho měla nahraného na kazetě a rodiče mi ho pouštěli před spaním. Nepřestává mně udivovat, jak jsou myšlenky v této knize nadčasové…
0 Nominace Nahlásit |
No, to si teda piš. Knihy jsou pro děti fakt důležité. Já je dětem kupuju tak cca od 1 roku. Kreativní, které rozvíjí jejich fantazii. Nakupuju na e-shopu ELLAMAX, tam mají moc hezkou nabídku.
Ahoj, já bych se spíš chtěla zeptat, zda třeba kdž jste v dětství četli vy, zda kupujeteknihy i teď svým dětem?
Pájo: Máš moc hezké motto. S tím bych se taky hravě ztotožnila :)
A nezlob se prosím, že já ho zůstanu dlužna… už tak tady o sobě
člověk toho napovídá až moc…
Vzpomínám si, že na téma Proč čtu jsem psali úvahu. Profesorka češtiny nám vždy přečetla některou práci. Jako nejlepší vyhodnotila úvahu mé sousedky, Psala o tom, že v četbě knih chtěla následovat prezidenta Klementa Gottwalda. Jejími nejoblíbenějšími díly se staly romány dalšího prezidenta Antonína. Zápotockého.
Učili jsem se, že K. G. byl velkým čtenářem, který v době, když ještě truhlářský učedník byl mučedník, toužil po vzdělání. Po namáhavé práci sáhl vždy po knize a četl, i když musel překonávat svou únavu a ostatní překážky. Když mu mistr zakázal číst a zhasl svíčku, vydržel dlouho ha ulici s otevřenou knihou pod lucernou a četl a četl. Nejmilejšími jejími knihami byly knihy dalšího prezidenta A. Zápotockého…
Drap | 1481 | |
annas | 1221 | |
quentos | 983 | |
led | 674 | |
marci1 | 647 | |
Kepler | 614 | |
mosoj | 608 | |
hanulka11 | 556 | |
gecco | 433 | |
iceT | 426 |
Hobby |
Hry |