Mé „nějaké zkušenosti s vařičem vajec“ jsou žádné! ;) :D Nekoupil bych si ho ani zlevněný a ani zadarmo bych ho nechtěl. :) Elektrokrámů v kuchyni mám už tak víc, než je mi milé (a většinu z nich použiji méně než 3× do roka) – jejich hlavní funkce je v překážení a zabírání místa. Ne že bych by tak blbej a kupoval si to sám, ale co naděláš s příbuznými, kteří si myslí, že loupač na brambory je pro mne „bezva dárek“. :( Ovšem něco TAK neužitečného jako je „vařič vajec“ zatím ještě nevlastním, takže by to to mohla být „perla mé sbírky“, ale nasadils mi brouka do hlavy – čeho se mám bát. ;) :D :D
0 Nominace Nahlásit |
Osobní zkušenost nemám, ale příbuzná nebyla spokojená. Pokud chceš vařit vejce na tvrdo, je to celkem jedno. Ale můžeš je vařit třeba 1/2 hodiny, a na měkko nebudou 🙂 Problém je trefit vejce na hniličko: tady záleží na velikosti vejce i na tom, zda byla vyndána z ledničky, či ne. Já už v tom mám gryf: Takže to považuju za zbytečnost a obyčejný rendlík s vodou je pro mně dostačující i zhruba stejně rychlý (pokud máš plynový hořák, nebo tam naleješ vařící vodu z konvice).
3Kdo udělil odpovědi palec? dudu, aliendrone, Complex
před 2176 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Něco tak zbytečného, co neumí víc, než sporák a rendlik s vodou bych si fak nekoupil. Leda by mi za to ještě něco zaplatili… Pak by to letělo obloukem do… sběrného dvora…
0 Nominace Nahlásit |
Vejce nevařím tak často, abych k tomu
potřebovala speciální přístroj.
0
před 2176 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vajíčka vařím denně, považuji je za superpotravinu :). Vyvážený poměr tuků a bílkovin je k nezaplacení. Vařič mám, ale vím, že třeba dtest vydával zprávu, že některé jsou vyloženě rizikové. DOporučuji proto vybrat pečlivě – https://www.arecenze.cz/varice-vajec/
Keplere>>> I vejce na trvdo se musí mět uvařit – není to tak jednoduché, jak s na první pohled zdá. Když je převaříš – mají místy namodralý žloutek, tak už není tak dobry (má takový chuťový „ocas“)! Těžko se to vysvětluje, ale jistě víš, co myslím. :)
Tý, jo! A a já myslel, že v bufetech to dělají schválně, aby ty chlebíčky byly barevnější 🙂 Já vejce na tvrdo asi nikdy nedělal.
Noooo… já s ohledem na tvé : „Pokud chceš vařit vejce na tvrdo, je to celkem jedno.“ ;) :)
Hele, znám hafo zoufalců (jinak vysoce inteligentních lidí
!), kteří vejce natvrdo vaří klidně i do rozteklých plastových oušek na
kastrůlku. Tak proto! ;) :D
Drap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |