Doplňuji:
Děkuji za odpověď, je tu někdo kdo by mi ji dal konkrétnější? Třeba
máte zkušenosti s výrobkem o kterém víte že je opravdu plný
emulgátorů jedno jakých..
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? suaeda před 3861 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Něco jem vám našla.
10 nejhorších potravin z nabídky českých supermarketů
http://www.lidovky.cz/10-nejhorsich-potravin-z-nabidky-ceskych-supermarketu-pdy-/dobra-chut.aspx?c=A100127_112928_dobra-chut_glu
–
http://hyperaktivita.zdrave.cz/detska-hyperaktivita-a-ecka-v-potravinach/
Jste ochotni tolerovat éčka kvůli trvanlivosti?
0 Nominace Nahlásit |
Tady: http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek si dej seřadit éčka podle škodlivosti a pak si klikni na vybrané a dole uvidíš, které potraviny je obsahují. Podle této tabulky jsou největší problém umělá sladidla, např. E952 v light nápojích typu Coca Cola ZERO …
0 Nominace Nahlásit |
Víš, co je to vlastně to „Éčko“???
😁
Nejméně „éček“ (až žádná) obsahují potraviny čerstvé – třeba
když si z keříku utrhneš rajče, průmyslově dodávaná „éčka“
v něm nenajdeš.
Když si koupíš rajský protlak, bude ´nahuštěn´ stabilizátory, barvivy,
ochucovadly, konzervanty… – a to jsou ta „éčka“, na která
se ptáš.
0 Nominace Nahlásit |
Najdeš to u každé potraviny. Některé hodně, některé málo. A taky neni éčko jako éčko.
0 Nominace Nahlásit |
Ne vše, ač by se mělo, dají výrobci na obal. Někdy hodně malinkým
písmem, aby se to nedalo přečíst. Jindy uvedou klamavý název, který není
v žádné normě.
Pravidelně čtu časopis Dtest, kde sice není vše, ale co testují tak dost
podrobně. Naposledy mi pobavil test s vanilkovým cukrem. Známá firma a
není zrovna nejlevnější Dr. Oetker na svém obalu vanil.cukru nespecifikuje
množství, ale uvádí pouze to, že v cukru je „přírodní vanilkové
aroma (s extraktem vanilky)“. Přitom obsah u tohoto výrobce byl zjištěn
pouze 0,003 mg ethylvanilinu v 1 g cukru oproti jiným levnějším, které
obsahují kolem 1 – 3 mg. Vůně a chuť vanilky je něčím nahrazena.
Nevíme pořádně co je to za náhražku, z čeho se získává a jak je
škodlivá. Proč to uvádím, protože ani obalům se nedá věřit, co kde ve
výrobcích doopravdy je obsaženo, a co sníme.
0 Nominace Nahlásit |
V otázce je řeč o éčkách, ale v doplnění zmiňuješ emulgátory. Na co se tedy vlastně ptáš? Víš co je emulgátor? Pokud ti tedy skutečně jde pouze o emulgátory, tak nejpoužívanější je E-339 (fosforečnan sodný) a E-501 (uhličitan draselný). Používají se zejména v mléčných výrobcích, u obou nejsou známy žádné nebezpečné účinky.
0
před 3861 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3383 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2006 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1317 | |
zjentek | 1192 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 946 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |