Avatar uživatele
zvonisek

Které víno je nejzdravější: červené, růžové, či bílé, suché, nebo polosuché?

Červené, nebo bílé, či růžové?
suché, nebo polosuché?
sladké, či ne sladkého?
slámovka, nebo ledové víno?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Rokio před 1378 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
quentos

Nelze obecně říci. Každé je na něco.
Červené je dobré na červené krvinky.
A o bílém mi říkala přímo paní doktorka, že je v podstatě prospěšné už jen tím, že se jedná o šťávu z ovoce s rozumným množstvím alkoholu.
Růžové pak má obě tyto výhody.
Sladkost/suchost je dána obsahem cukru – takže zase jak pro koho. Podle toho, kdo ten cukr potřebuje (okamžitá energie)…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dubraro

Červené víno obsahuje více potenciálně zdravotně účinných látek. Rozdíly mezi suchým / polosuchým / sladkým jsou pouze v množství zbytkového (nezkvašeného) cukru. Protože cukru máme obvykle v potravě více než je zdrávo, je lépe volit víno suché.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Rokio

Nejlepší je podle mě polosladké.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Údajně kvalitní červené, ostatní věci podle chuti a výběru.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mar1998

Vypadá to, že červené má spostu pozitivních účinků pro zdraví!

  1. Je prospěšné pro srdce a cévy.
  2. Má protizánětlivé a antioxidační efekty.
  3. Chrání mozek!
  4. Zesiluje střevní bariéru a snižuje střevní zánětlivost.
  5. Má prebiotický i probiotický efekt.

https://www.in­stagram.com/p/CLUg3­y7rK6O/
https://www.in­stagram.com/p/CLcPf­fELZ1x/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek