Přemýšlím nad koupí filtrační konvice (dále jen FK), ale přestože
jsem nad tím strávila už slušnou dobu, stále nemám jasno, kterou.
A jestli vůbec nějakou.
Mám k vám tedy pár otázek :)
Vím, že na otázky neexistuje jednoznačná odpověď, ale prosím alespoň o vaše názory a nejlépe zkušenosti. Moc děkuju :)
Ještě doplním, že vodu z kohoutku máme chuťově celkem dobrou, ale po převaření v hrnci je na ní světlý povlak (vodní kámen?). Po zalití čaje taktéž. To je právě to, co mě donutilo se o FK zajímat.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Agneta před 3741 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Neznám filtr, který by zbavil vodu „škodlivin“ – pouze varem
(v jakékoliv nádobě) ;)
Filtr nesporně zachytí různé částice, minerály (bohužel). Nevím, jaký
máte zdroj vody: studánka, vodovod, jak je upravená …?
Aby to nedopadlo jako s mnohými minerálními prameny z kraje, kde žiji.
Kvalita „minerálky“ se vždy poznala dle usazenin/kalu na dně skleněné
láhve. Zejména kvůli zahraničním odběratelům se tak poctivě
několikanásobně filtrují, že v nich nic moc není a pokud, tak se tam tyto
prvky (Mg) vrací uměle zpět :( Všechny jsou neperlivé nebo se často sytí
uměle :(
Nepodléhám módním hitům, konvici nemám. Pořizovat nehodlám, považuj to
za zbytečné 🙂
Rozhodně Vám její pořízení neublíží. Pomůžete výrobci k vyššímu
zisku :)
Doplňuji:
V Chorvatsku a na jednom z řeckých otrovů jsem se setkala s tzv.
„mastnou“ vodou.
Byli jsme ujištěni, že není závadná, ba naopak.
My máme štěstí, máme velmi chutnou vodu a není ani tvrdá.
http://www.vak-hod.cz/vak/?page_id=265
Upravil/a: da ny
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?mosoj Nahlásit |
Mám zkušenost konkrétně s konvicí (a filtry Brita) – a „voda
chutná lépe“ nemohu tvrdit.
😉
To, že se ve vodě varem vysráží do té doby rozpuštěné soli je
normální – a osobně mi to nijak nevadí.
A proto ani doma žádnou konvici nemám…
0
před 3741 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Někdo nepodléhá „módním trendům“, to je sice dobře, ale kdo nakupuje v biokšeftu, ten příjde nejen s filtrací vody do styku. Máte-li v domě olověné trubky (na pitnou vodu), tak se FK doporučuje, dále pro vodu ze studní (někde na chalupě), ale především asi tam, kde se chlóruje. Britu mohu doporučit, má k té filtraci ještě stříbrnojodidový katalyzátor na dezinfekci(usmrcování mikroorganismů). Co se hořčíku týká, tak toho je všude a ve všem tak málo, že i kdybys pila jen Magnézii, tak je to moc málo, ten musíš brát jinak. A chuťově dobrá voda není žádný dobrý zdravotní parametr. Když se nezajímáš o zdraví a zdravé potraviny(bio, vitamíny, železo, cholesterol, nasycené a nenasycené kyseliny, atd.), ale jde ti jen o chuť…tak …potěš koště :DDD
0
před 3741 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
To, že v hrnci zůstane po převaření světlý povlak je úplně normální. Nejsou to žádné škodliviny, je to vodní kámen, což jsou zjednodušeně sloučeniny vápníku a hořčíku. Tvrdá voda může škodit armaturám, nikoli lidskému zdraví. Je naprostá zhovadilost minerály z vody uměle odstraňovat a pak je zase uměle do vody přidávat. Jestli nemáte potvrzení z vodárny, že vám z kohoutku teče závadná voda, tak vězte, že žádné skodliviny, které by bylo potřeba odstraňovat, neobsahuje a žádný filtr nepotřebujete. Najděte si objektivní testy.
0
před 3741 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kdysi jsem ji doma měla ( dostala jsem ji darem ). Chuť se mi nezdála o mnoho lepší než z vodovodu a pak jsem se i dočetla to, co uvádíš v bodě 1) že filtr zlikviduje i to dobré, co ve vodě je. Takže ji již nemám.
0
před 3741 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já filtrační konvici používám na vodu na čaj. Vodu běžně piju
z kohoutku, ale cucky v čaji mně přeci jen poněkud rozčilují (voda
z mého rodiště takové věci nedělala, nejsem na to zvyklý). A jen
doufám, že ten filtr tam nepřidává víc skrytého bordelu než
odstraňuje.
A to ta moje nynější voda ještě není nejhorší. Pokud jsem si z vody
v HK udělal do hrnku čaj a zapomněl jej přes noc, tak ráno lžička cinkla
o hladinu.
0
před 3741 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já jsem si koupil kamarádem doporučovanou konvici s podporou technologie Maxtra Plus, což mi zaručuje kompatibilitu se spousty druhy filtrů od různých výrobců 🙂 Osobně používám nejradši tyto: https://www.penepex.cz/filter-logic-fl-402e-extra-za-maxtra-plus-filtr-6-ks/ , ale každý si asi najde to svoje 😉
Já si myslím, že je skoro jedno, jakou filtrační konvici si koupíte. Všechny plní svůj účel. My máme tuto konvici https://www.expert.cz/xavax-barrier-eco-filtracni-konvice-na-vodu-zluta/ a nemáme s ní problém. Filtr v ní vydrží ± měsíc, ale záleží, jak moc ji budete používat. Já z ní leju vodu do rychlovarné konvice, protože se v ní pak netvoří vodní kámen.
Agneto
vodu máme nejen chutnou, ale hlavně velmi kvalitní, což jsem bohužel
neuvedla.
Dovoluji si podotknout, že mezi výrobky BIO je nejvíce závadných
produktů,! Pokud nejsou zakoupeny u poctivého farmáře. jestlipak víš, že
např. hnědý cukr vůbec není to co býval a měl by být? Často je to
bílý cukr, který je dobarven… :(
Uvědomte si, že zdraví a BIO je především byznys :(
da ny >>> umím si představit, z jakých obchodů ty podvody jsou, ale pravý třtinový cukr si můžeš jednoduše koupit v DM, zrovna tak výbornou sůl(mořskou, doporučuji). V zemi tunelářů je bio samozřejmě byznys(když můžou bez práce dostat pětinásobek) to ti věřím:D
Je to smutné, za mého dětství a mládí bylo bio téměř vše, než se
JZD začala v soutěžích předhánět o výnosy a někde se použila
nevhodná chemie. Normy byly přísné…
Nyní je v obchodech s potravinami spousta „odpadu a humusu“ :(.
Já nesladím, třtinový cukr používám zřídka. Dcera sladívala
hnědým – nerafinovaným řepným cukrem. Nyní použává/me spíše med od
dobrého včelaře.
Při pečení sladkostí „hřešíme“ – to používám i cukr
bílý.
Starší dcera používá ve své domácnosti třtinový a med :).
Já cukr taky neznám, dnes je všechno sladké a to až moc. Takže musím často „prodlužovat“(ředit). U nápojů a jogurtů to jde, ale u pudinků ne, a tak si puding vařím a cukr „dávkuji“ dle potřeby. Kakaové nápoje se dají dobře ředit kakaem(v mixéru) dvě lžičky kakaa a jednu lžičku nequiku na 0,3 až 0,5l mléka – člověk se jen stále musí toho jejich cukru zbavovat, a ten kdo to konzumuje bude jen nemocný a obézní. Je to vlastně stálý boj nás zákazníků proti nim – potr. byznysu.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |