Koupila jsem si vynikající zelený čaj. Je v látkových sáčcích a
zálévá se hodně studenou vodou. Do pár minut se opravdu „vylouhuje“ a
je skvělý (hlavně, když tam přidám trochu zázvoru, chili nebo
máty…:-)
No jo, ale jak to, že ty suché lístky tak klidně a krásně „pustí“?
Jakou metodou se tato zajímavost vyrábí?
Vím, že když zaliji i obyčejný čaj a nechám ho přes noc vylouhovat,
také mám ráno osvěžující nápoj (inspiroval mne Jamie Oliver), ale tahle
rychlost? V čem to je?
Díky za odpovědi. 🙂
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, Andělé, hanulka11, anonym před 4481 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Našla jsem stejnou značku čaje, doplňuji o postup výroby z anglického zdroje.
Výroba tohoto zeleného čaje spočívá především ve třech klíčových fázích – zavadnutí, „pečení“ a tvarování či rolování. Při dokonalém zvládnutí všech technik je odměnou výtečný čaj.
0 Nominace Nahlásit |
Jedná se o zvláštní druh čaje vhodný právě pro tuto přípravu
Lu Xue Ya se pěstuje v pohoří Tchaj-lao v provincii Fujian ve výšce 800m nad mořem. Sklízí se pouze v měsících dubnu, květnu a červnu pro zachování jeho jemného aroma. Drobné, pečlivě podélně svinuté lístky mají smaragdovou barvu, svěží zelenou vůni. Lu Xue Ya se výborně hodí k louhování ve studené vodě – vhodné zejména pro horké letní dny. Velmi osvěžující.
http://www.obchodcajem.net/297-2011-Lu-Xue-Ya--Zeleny-snih
0 Nominace Nahlásit |
Opravdu vřele doporučuji. Je to rychlovka, ještě do něj přihazuji kostky ledu, manžel si do něj rád krájí limety.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |