Avatar uživatele
Damiana

Jakou metodou se vyrábí čaj, který se zalévá studenou vodou?

Koupila jsem si vynikající zelený čaj. Je v látkových sáčcích a zálévá se hodně studenou vodou. Do pár minut se opravdu „vylouhuje“ a je skvělý (hlavně, když tam přidám trochu zázvoru, chili nebo máty…:-)
No jo, ale jak to, že ty suché lístky tak klidně a krásně „pustí“? Jakou metodou se tato zajímavost vyrábí?
Vím, že když zaliji i obyčejný čaj a nechám ho přes noc vylouhovat, také mám ráno osvěžující nápoj (inspiroval mne Jamie Oliver), ale tahle rychlost? V čem to je?
Díky za odpovědi. 🙂

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, Andělé, hanulka11, anonym před 4481 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Našla jsem stejnou značku čaje, doplňuji o postup výroby z anglického zdroje.

Výroba tohoto zeleného čaje spočívá především ve třech klíčových fázích – zavadnutí, „pečení“ a tvarování či rolování. Při dokonalém zvládnutí všech technik je odměnou výtečný čaj.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanulka11

Jedná se o zvláštní druh čaje vhodný právě pro tuto přípravu

Lu Xue Ya se pěstuje v pohoří Tchaj-lao v provincii Fujian ve výšce 800m nad mořem. Sklízí se pouze v měsících dubnu, květnu a červnu pro zachování jeho jemného aroma. Drobné, pečlivě podélně svinuté lístky mají smaragdovou barvu, svěží zelenou vůni. Lu Xue Ya se výborně hodí k louhování ve studené vodě – vhodné zejména pro horké letní dny. Velmi osvěžující.

http://www.ob­chodcajem.net/297-2011-Lu-Xue-Ya--Zeleny-snih

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Damiana

Moc děkuji za rychlou odpověď, Hanulko.:-))

před 4481 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hanulka11

není zač …o čaji jsem slyšela ,ale zatím jsem ho nepila

před 4481 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Damiana

Opravdu vřele doporučuji. Je to rychlovka, ještě do něj přihazuji kostky ledu, manžel si do něj rád krájí limety.

před 4481 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hanulka11

musím vyzkoušet – díky za tip a zkusím ho s chilli

před 4481 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek