Jakou rekvalifikaci by jste mě mohli doporučit? Je mi 45 let a jsem vyučen jako pekař s 20 letou praxí v tomto oboru,2 roky v technických oborech a 4 roky obsluha PC.Máte s rekvalifikací nějakou zkušenost?.Potřeboval bych tip na obor,který má perspektivu a uplatnění na dnešním pracovním trhu.Navíc musím vydržet ještě makat 20 let.Nerad bych skončil jako pracovní síla,kterou zaměstnají jen na dobu kdy jsou zakázky a pak zase čekat na pracáku a pořád dokola za pár korun.Musí splácet hypotéku a mám děti na základce.To si nemohu dovolit a navíc se potřebuji uchytit co nejdřív ptotože po padesátce po mě neštěkne,ani pes a to mám před sebou ještě 20let.Za sebou mám docela relativně úspěšnou pracovní karieru,ale bohužel firma zkrachovala a tak je ze mě uplná nula.Chtěl bych začít znova od piky dokud mám na to ještě vůbec sílu a chut'.
Dík za rady a zkušenosti
Doplňuji:
Nemáte žádné zkušenosti a nadějné tipy ?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Upravil/a: mrblackwell
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 4280 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Všude pořád slyším, že je velký nedostatek ve strojírenských oborech. Takže pokud Vám nevadí poněkud špinavá práce v kovy, můžete si udělat třeba svářečský průkaz, nebo zkusit třeba obsluhu CNC stroje. To už by mohla být i celkem čistá práce.
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, mrblackwell, briketka10
před 4284 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zkušenost jiných ti tady asi moc nepomůže. V každém regionu jsou trochu odlišné podmínky a práce celkouvě je všude málo. Nepočítej s tím, že se rekvalifikuješ a všichni tě rádi zaměstnají. Nechtěl jsem přispět k pesimistické náldě, spíše se snažil vylíčit realitu.
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, mrblackwell, briketka10
před 4280 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Hledala bych jinou pekárnu, pizerii, restauraci. Snažila bych se za každou
cenu sehnat práci, pro niž mám kvalifikaci nebo příbuzný obor.
Zkoušejte hledat ve svém okolí i bez nabídky ÚP. Náhoda může zapracovat
pro Vás, ani netušíte jak. Lépe je se snažit hledat sám a ptát se
u známých, jestli nemají nějaký vhodný tip.
2Kdo udělil odpovědi palec? mrblackwell, anonym
před 4280 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek