Jeden kolega v práci my uváděl nesmyslné čísla ohledně spotřeby
plně naloženého kamionu. Konkrétně 500L na 100km :D
Tak mě zajímá nějaká reálná kombinovaná spotřeba naloženého
kamionu.
Dík
Doplňuji:
té šeredné hrubky – MY – si radši nevšímejte :D
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3724 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Dobří řidiči na dobrých autech jezdí v průměru okolo 30 l/100km, běžná je spotřeba do 40 l.
0 Nominace Nahlásit |
20 až 25, ale na rozjezdu píše palubní PC klidně kolem stovky:-))
Záleží také na kamionu, ty novější mají spotřeby menší, ale 500 nežere snad ani tank:-)))
0 Nominace Nahlásit |
To je těžký, záleží na tahači, hmotnosti nákladu, typu kabiny, motorizaci, řidiči, povětrnostním podmínkám, silnici..... Ale dá se říct, že dnešní tahače se pohybují od nějakých 25 l/100 km až k 50 l/100 km v ekonomickém pásmu otáček. Samo sebou, pokud motor vytočíš až k hranici maximálních otáček, okamžitá spotřeba podle palubní elektroniky ti tam klidně může hodit hodně přes 100 l/100 km. To samý si můžeš vyzkoušet i u novějších osobáků, který tuhle funkci taky mají, vyřaď sešlápni plyn na podlahu a kochej se vysokými čísly. I když 500 l/100 km je přece jenom trošku moc.
0 Nominace Nahlásit |
my sme měli tabulkovou spotřebu v létě 31,5 l /100km a v zimě 33 – protože se topilo nezávislým topením – těch 500 l / 100km je spíš okamžitá spotřeba plně naloženého kamionu do nějakého velkého kopce (mi takto počítač jednou ukázal i 700 l / 100km)
0 Nominace Nahlásit |
Jak který a jak jaký náklad. Plně naložený pokystyrenem bude mít
určitě jinou spotřebu než plně naložený ocelí.
Doplňuji:
ZIL – sto na sto :D
Upravil/a: setapouch
0
před 3724 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
500/100km žere moje VT55.
Kamion může žrát třeba kolem 40 litrů,záleží po čem jede a jak je
naloženej. Dále také záleží na tom v jakém stavu je motor a co vše má
puštěnýho.. Nicméně v extrému maximálně 70 litrů víc ne.
zzzzz: tank klidně 500 litrů sežere. Můj vyproš´tovací tank VT55 žere od 300l až do 1100 litrů na 100km.
0
před 3723 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek