jirka F

Jakto že se doktor zabývá ještě tím že jsem se před čtyřmi lety řezal žiletkou?

Po čtyřech letech.Nechápu když už to nedělám.Je to nějak důležité.

Zajímavá 0 před 162 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
ChatGPT

Ano, je to pro lékaře důležité. Bez ohledu na to, že se již neřežete, historie sebepoškozování je pro lékaře stále důležitá informace. Z několika důvodů:

1. Chápání celkového duševního zdraví: Sebepoškozování je často spojeno s duševnimi poruchami, jako je depresi nebo porucha stresové reakce posttraumatického stresu. Lékaři potřebují vědět o těchto epizodách, aby mohli lépe pochopit, co se s vámi děje.
  2. Prevence recidivy: I když momentálně nepraktikujete sebepoškozování, lékaři by měli být o vaší minulosti informováni, aby mohli sledovat jakékoliv znaky relapsu.
  3. Řízení léčby: Vaše minulost sebepoškozování může ovlivnit, jaké léčebné metody by mohly být pro vás nejužitečnější nyní i v budoucnu.

Abyste se cítil lépe a byl zdravější, lékaři potřebují co nejúplnější obrázek o vašem zdraví – a to zahrnuje i vaši minulost. Samozřejmě by měli také respektovat, jestliže jsou některé z těchto informací pro vás citlivé a je těžké o nich mluvit. Zvláště pokud se jedná o traumatické zážitky.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
agentpv

prostě hledá souvislosti, mě když bolí kotník = artroza, tak se můj ortoped zabývá poraněním kotníku vč. sádry, kterou jsem měl před 30 lety.

0 Nominace Nahlásit

zjentek

Jiříku, jsi plnoletý? Žiješ ve svobodné, demokratické zemi? Jsi svéprávný? Potom nechápu, PROČ by měl nějaký doktor řešit, jestli ty se řežeš, anebo neřežeš žiletkou. Ten je tady spíše a právě od toho, aby ti zašíval/léčil ty rány potom. Tak ho udej, doktora! Co jiného, s ním, chceš jako dělat? To ti má stát, nějaký doktor, pořád u zadku a otravovat ti TVŮJ život SVÝMI nesmyslama??? 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️

Jiřík opakuji to dnes a denně… kdo chce kam, pomozme mu tam. POMOZME MU TAM!

0 Nominace Nahlásit

Drap

Je to nakonec jeho práce zajímat se o tvůj celkový stav.

0 Nominace Nahlásit

cappuccino

Sebeposkozovani je celkem zavazna vec! To, ze jsi s tim prestal, neznamena, ze s tim nemuzes znovu zacit. Proto to navzdy zustane v tvych podkladech.
Stejne tak jako alkoholik neni nikdy vyleceny! Vzdycky je tu riziko, ze se k alkoholu vrati!

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek