Avatar uživatele
Kulisek993

Jaký doporučujete kolagen?

Ahoj všichni, máte nějaký tip na kolagen, který je účinný, ale zároveň nedráždí žaludek? Zkoušela jsem pár značek, ale jednak mi nesedí ty umělé chutě a taky mi to nedělalo moc dobře na žaludek. Jinak mi ten kolagen přijde jako super doplněk stravy, který je i na krásu a zároveň prospívá i z toho zdravotního hlediska kloubům. Budu ráda za nějaký tip 🙂

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Alesh před 1 dnem Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Já doporučuji přírodní. To znamená vepřové nožky, uši a kůže. Lepší a zdravější kolagen zatím nevymysleli.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Alesh

Já bych se na nějaké umělé doplňky vyprdnul. Zrovna tohle lze získat bez větších problémů ze stravy, samozřejmě především konzumací výrobků ze zvířat jako jsou různé huspeniny, tlačenky, vývary z kostí atd., pak jsou rostlinné látky pro podporu jeho tvorby a jeho ochranu. Tohle je zrovna výborný dotaz pro AI, níže posílám fragment komunikace, kde vypisuje různé konkrétní potraviny. Takže tohle všechno níže uvedené zblajzni a budeš mít kolagenu na rozdávání! 😁

Živočišné zdroje kolagenu (přímé zdroje kolagenu):

  • Maso a živočišné produkty: Nejbohatším zdrojem kolagenu jsou kosti, kůže a šlachy zvířat. Proto se kolagen nachází ve vývarech z kostí (hovězí, kuřecí, vepřové), huspenině (aspiku) a želatině.
  • Ryby a mořské plody: Tučné ryby jako losos, tuňák a makrela obsahují kolagen a také omega-3 mastné kyseliny, které jsou pro tělo prospěšné. Z mořských plodů jsou na kolagen bohaté například ústřice.
  • Vejce: Vaječné bílky obsahují prolin a glycin, aminokyseliny, které jsou stavebními kameny kolagenu.

Rostlinné zdroje (nepřímé zdroje kolagenu – podporují tvorbu kolagenu):

Rostlinné zdroje samy o sobě kolagen neobsahují, ale jsou bohaté na látky, které podporují jeho tvorbu v těle. Důležité jsou zejména:

  • Vitamín C: Je klíčový pro syntézu kolagenu. Najdeme ho v citrusových plodech (pomeranče, citrony, grapefruity), bobulovitém ovoci (jahody, maliny, borůvky), paprikách a listové zelenině.
  • Antioxidanty: Chrání kolagen před poškozením. Jsou obsaženy v mnoha druzích ovoce a zeleniny, například v bobulovitém ovoci, listové zelenině a ořeších.
  • Aminokyseliny: Jsou stavebními bloky kolagenu. Z rostlinných zdrojů je najdeme například v luštěninách (fazole, čočka) a sójových produktech.
  • Zinek: Je minerál důležitý pro tvorbu kolagenu. Obsahují ho například ořechy a semínka.

Shrnutí:

Pro přímý příjem kolagenu jezte maso, ryby a výrobky z nich (vývary, huspenina). Pokud se stravujete vegetariánsky nebo vegansky, zaměřte se na dostatečný příjem vitamínu C, antioxidantů, aminokyselin a zinku, které podpoří tvorbu kolagenu ve vašem těle.

Důležité je také pamatovat na vyváženou stravu a zdravý životní styl, které celkově přispívají ke zdraví a produkci kolagenu.

Zdroj: https://gemini­.google.com

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
cappuccino

Ja si kupuji Colafit. Je absolutne bez chuti.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
KláraBlack

Ahojky, já beru tento kolagen https://www.ko­lagendrink.cz/do­plnky-stravy/90-denni-program-absorb-collagen/, protože má super složení, díky kterému se snadno vstřebává do těla, ale taky kvůli tomu, co píšeš – nemá totiž žádnou příchuť a neobsahuje žádné chemikálie. Takže si ho většinou vmíchám do jídla (jogurtu, kaše) a je to.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek