Ahoj všichni, máte nějaký tip na kolagen, který je účinný, ale zároveň nedráždí žaludek? Zkoušela jsem pár značek, ale jednak mi nesedí ty umělé chutě a taky mi to nedělalo moc dobře na žaludek. Jinak mi ten kolagen přijde jako super doplněk stravy, který je i na krásu a zároveň prospívá i z toho zdravotního hlediska kloubům. Budu ráda za nějaký tip 🙂
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Alesh před 1 dnem |
Sledovat
Nahlásit
|
Já doporučuji přírodní. To znamená vepřové nožky, uši a kůže. Lepší a zdravější kolagen zatím nevymysleli.
0 Nominace Nahlásit |
Já bych se na nějaké umělé doplňky vyprdnul. Zrovna tohle lze získat bez větších problémů ze stravy, samozřejmě především konzumací výrobků ze zvířat jako jsou různé huspeniny, tlačenky, vývary z kostí atd., pak jsou rostlinné látky pro podporu jeho tvorby a jeho ochranu. Tohle je zrovna výborný dotaz pro AI, níže posílám fragment komunikace, kde vypisuje různé konkrétní potraviny. Takže tohle všechno níže uvedené zblajzni a budeš mít kolagenu na rozdávání! 😁
Živočišné zdroje kolagenu (přímé zdroje kolagenu):
Rostlinné zdroje (nepřímé zdroje kolagenu – podporují tvorbu kolagenu):
Rostlinné zdroje samy o sobě kolagen neobsahují, ale jsou bohaté na látky, které podporují jeho tvorbu v těle. Důležité jsou zejména:
Shrnutí:
Pro přímý příjem kolagenu jezte maso, ryby a výrobky z nich (vývary, huspenina). Pokud se stravujete vegetariánsky nebo vegansky, zaměřte se na dostatečný příjem vitamínu C, antioxidantů, aminokyselin a zinku, které podpoří tvorbu kolagenu ve vašem těle.
Důležité je také pamatovat na vyváženou stravu a zdravý životní styl, které celkově přispívají ke zdraví a produkci kolagenu.
Zdroj: https://gemini.google.com
0 Nominace Nahlásit |
Ahojky, já beru tento kolagen https://www.kolagendrink.cz/doplnky-stravy/90-denni-program-absorb-collagen/, protože má super složení, díky kterému se snadno vstřebává do těla, ale taky kvůli tomu, co píšeš – nemá totiž žádnou příchuť a neobsahuje žádné chemikálie. Takže si ho většinou vmíchám do jídla (jogurtu, kaše) a je to.
0
před 1 dnem
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3405 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2007 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1339 | |
zjentek | 1202 | |