Pravý italský parmezán se nazývá Parmigiano-Reggiano a je chráněnou značkou původu.
Název oblíbeného tvrdého sýru italského původu se vyskytuje ve dvou variantách – parmazán a parmezán. Obě tyto varianty jsou správné. Jeden z nejznámějších italských sýrů vůbec. Vyrábí se v 18 druzích a je rozlišován i podle stáří: čím starší, tím cennější. Stáří je označováno vecchio – starý, stravecchino – velmi starý a stravecchoine – prastarý.
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |