Ano „Jikra“ to vystihl nejznámější bude asi Semtex. Zajímavé v kolika filmech a v kolika zprávách se tahle značková trhavina objevila. Rovněž zajímavý i když vojenský výrobek jsou naše radary, ze kterých i Američané u svých Stealthech měli nahnáno Co se týče našeho piva tak zejména německy hovořící národy v Evropě uznávají nejvíce značku Budvar. Samozřejmě zde již zmiňovaná auta značky Škoda, ale což již dávno není náš vývoj, ale koncept převzatý od Němců. Vůbec naše strojírenství mělo v dřívějších dobách dost věhlas. Ale pod taktovkou Rusáků jsme nesměli vyrábět něco lepšího než oni a tak postupně vývoj stagnoval a přestali jsme být konkurenční. Mimo Škodovek, to byla Tatra, Čz, Jawa a další. Stejně ale potěší, když jsem před časem byl v Egyptě a místní policajt si vychvaloval naší Čízu jak mu slouží. Co se týče jiných potravin vyjma piva tak zde nevidím žádný významnější výrobek, který by byl v současnosti více vidět v zahraničních supermarketech.
0 Nominace Nahlásit |
Samozřejmě záleží na tom, o kterou oblast vám jde.
Z osobní zkušenosti a informací, které jsem získala v rozhlase, TV, v tisku se ztotožňují s tím, že
k neznámějšímu výrobku, který před 10 lety dobyl Anglii, patří remoska. Používala jsem ji a dostala nabídku od výrobce na její výměnu v souvislsoti s obnovením výroby.
V jiné oblasti se proslavila nechvalně proslavená trhavina Semtex , jak uvádí i. Jikra.
V poslední době jsme získali prvenství v obnovené výrobě gramofonů,, které vyrábí firma v Litovli. K tomu patří i gramofonové desky.
Jinak byl přidala broušené sklo, český granát, z potravin pivo Pilsner Urquell, Budvar a tvarůžky. Najdou se i určitě další.
stejně tak i v oblasti srojírenství apod.
0 Nominace Nahlásit |
Se omlouvám ale v dnešní pohnuté době mě tak napadá akorát
SEMTEX.
Samozřejmě mimo Škody.
4Kdo udělil odpovědi palec? Emefej, annas, briketka10, zzzzz
před 3887 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Co znamená český? Vyvinutý a vyrobený v Česku ryze českou firmou? Vyvinutý a vyrobený v Česku českou firmou se zahraniční účastí? Vyvinutý a vyrobený v Česku zahraniční/nadnárodní firmou? Vyvinutý v zahraničí a montovaný v Česku?
0 Nominace Nahlásit |
Tradiční, typický a i v současnosti oblíbený a žádaný?
Becherovka.
2Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, marci1
před 3888 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vsude ve svete jsem videla reklamu „Budweiser“ = Budejovické pivo – v puvodní „Rakousko-Uherské“ verzi.
0 Nominace Nahlásit |
Tvarůžky, niva… a pivo samozřejmě.
2Kdo udělil odpovědi palec? anonym, briketka10
před 3887 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Citroen – francouzské auto, navržené ve španělsku, s německým motorem, montované z českých dílů maďarskými dělníky na Slovensku.
annas | 5913 | |
Drap | 4602 | |
led | 2997 | |
Kepler | 2836 | |
marci1 | 2238 | |
zjentek | 1643 | |
ivzez | 1445 | |
quentos | 1420 | |
aliendrone | 1413 | |
elkon | 1296 |
Divadlo |
Etiketa |