https://www.novinky.cz/krimi/465799-policie-obvinila-ridice-ktery-zabil-seniorku-na-prechod-se-ritil-stovkou.html
Jel v obci 100km/hod., přejel do levého pruhu, když v pravém řidič
dával přednost chodci-ům a tím zabil chodkyni na přechodu a vážně zranil
chodce-dítě.
Byl obviněn ze zabití z nedbalosti.
Pokud pojedu v obci stovkou, musím předpokládat, že se může něco stát a
dle mě by se mělo jednat o úmysl. Úmyslně jsem jel stovkou tak co.
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, ivzez před 2431 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Kdyby to byl úmyslný čin, chodkyni by si nejdřív vyhlédl a pak by autem pečlivě mířil – byla by to tedy vražda prostřednictvím auta. Pokud mu tento úmysl nebyl prokázán, šlo o nedbalost, tedy pohrdání obecně platnými předpisy.
6Kdo udělil odpovědi palec? ivzez, JájsemRaibek, xxx3, Smlouvyzdarm, Muso, independent
před 2431 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Souhlasím s Keplerem.
Úmysl jet stovkou není totéž jako úmysl někoho zabít.
5Kdo udělil odpovědi palec? Muso, independent, JájsemRaibek, Smlouvyzdarm, Kepler
před 2431 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kepler má pravdu. Jen ho doplním, že se jednalo o vědomou nedbalost, protože pachatel tu chodkyni zabít nechtěl, ale byl srozuměn s tím, že porušuje dopravní předpisy.
2Kdo udělil odpovědi palec? JájsemRaibek, Smlouvyzdarm
před 2431 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ta hranice je, jak už o tak chodí, docela nejasná. Toto je ještě nedbalost. Ale blíží se to nepřímému úmyslu, což je třeba situace, kdy někdo vystřelí ze zbraně do davu lidí bez úmyslu zabít někoho konkrétního, ale je srozuměn s tím, že někoho může zabít. Už je ten úmysl,ten souhlas s něčí smrtí, obsažen v té prvotní pohnutce. U tohoto piráta nejspíš nebylo součástí pohnutky někoho zabít, i když jeho jednání je mimořádně svinské.
Za mě: kriminál, propadnutí majetku ve prospěch pozůstalých, doživotní zákaz řízení.
2Kdo udělil odpovědi palec? JájsemRaibek, independent
před 2431 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jen bych doplnil odpověď Rokia, která se mi líbi … a může se tak něco stát, ale bezdůvodně předpokládal, že se tak nestane.
Ještě bych doplnil členění zavinění