Avatar uživatele
martin319

Jaký je rozdíl mezi pečením normálně a na horkovzduch?

Máme doma troubu a nevím jestli zkusit horkovzduch.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Drap před 2872 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Teplovzdušně to jde rychleji a rovnoměrněji. Takže spoříš elektřinu.
Manželka již pečivo jinak nepeče. Maso peče běžným způsobem.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Lamalam

Neboj se a klidně to zkus.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
xxx3

v horkovzdušných troubách je také obvykle možné mít naskládáno víc plechů současně.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Při pečení „normálně“ je teplota od topného tělesa předávána většinou pouze vyzařováním. Při nuceném oběhu vzduchu také sdílením.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lucille

Obyčejná trouba zahřívá pečící prostor nerovnoměrně kvůli zahřívacím spirálám, proto je vzadu výrobek většinou více propečený a v předu (když to přeženu) tak nedopečený. A nemůžete v ní péct více než jeden plech.
Horkovzdušná trouba funhuje na principu větráku který rozhání horký vzduch po celém pečícím prostoru rovnoměrně a díky tomuto můžete péct více plechů najednou. Horkovzdušná trouba je lepší, úspornější, rychlejší… ovšem před otevřením trouby při pečení je lepší troubu napřed pozastavit aby vám všechen horký vzduch nevyletěl ven a v nejhorším při naklonění k troubě nepopálil obličej. Ovšem to se mi zatím nepovedlo. 😉

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek