Vyplňte, prosím, tuto krátkou anketu o 2 otázkách. Výsledky budou zužitkovány při psaní článku s touto tématikou. Předem děkuji za Vaši ochotu.
Zajímavá 0 před 2902 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Anketu jsem odeslal. Je obrovská škoda, že se především římsko-katolická církev zaměřila na vydobytí majetku z restitucí namísto toho, aby svým zaměřením nejprve zaujala a získala pro svoje poslání mladou generaci. Propásla obrovskou příležitost a pokakala co mohla. A mám pocit, že ke škodě nás všech.
Upravil/a: dudu
4Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, anonym, Rokio, TomZalesak
před 2902 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Anketu jsem vyplnil a jen na dokreslení mých názorů na církev na první otázku, co se mi vybaví při slově církev.....V první řadě film Kladivo na čarodejnice…
0 Nominace Nahlásit |
1.) Autorita. Spoustu pravidel, často zbytečných (nesouhlasím s celibátem a s bláboly typu „člověk se jako hříšník narodí“, „žena má muže poslouchat“ nebo „sex a masturbace je zlo“).
2.) Jsem z křesťanské rodiny, sama jsem agnostik, chovám ke křesťanství a křesťanům spíš respekt. Samozřejmě, svou temnou minulost křesťanství má. Ale aktuálně mnohem víc, než křesťané, mi vadí extrémní ateisté, kteří jakoukoliv víru označují jako zlo (ano, víra má na rukou spoustu krve, dnes i v historii, ale v umírněné formě má i svá pozitiva, pokud si ji člověk drží v sobě) a všechny křesťany házejí do jednoho pytle. „Všichni kněží = pedofilové“, „všichni křesťané = přeslušnělí pánbíčkáři“. Znám spoustu přisprostlých katolíků, se kterými je sranda a pro sprosté slovo nechodí daleko (velká část mojí rodiny nebo režisér Jiří Strach), přitom jsou to normální občané, kteří ctí pravidla. A těch nepedofilních kněžích je taky hromada…
Upravil/a: eleonnore
0 Nominace Nahlásit |
Anketu jsem vyplnil.
Odpovědi na otázky:
0
před 2902 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Shrnuto: Jsou mi lhostejní, pokud nevyžadují na základě své víry něco
po mně. Čímž myslím zejména záležitosti hrazené z veřejných
rozpočtů.
Nesouhlasím například s výukou náboženství ve veřejných školách,
což bohužel vyplývá z ústavních zákonů ČR. Nesouhlasím s platbami ze
státního rozpočtu církvím na mzdy kněžích ani s církevními
restitucemi, ale uznávám, že holt nějak se to srovnat musí, tak nechť si
to všecko narvou do chřtánu. Nesouhlasím s výjimkami např. v právu
shromažďovacím. Nesouhlasím s tím, že se církvím věnuje takový
prostor v České televizi.
Přál bych si pro církve nastavit v podstatě stejná práva jako má např.
Český svaz zahrádkářů. Nikomu jeho víru neberu, ale odmítám, aby někdo
na základě své víry chtěl něco po mně.
0
před 2902 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
… máš to vyplněný, ale radost ze mě asi mít nebudeš, jestliže znáš můj postoj k církvím …
0
před 2901 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5913 | |
Drap | 4602 | |
led | 2997 | |
Kepler | 2836 | |
marci1 | 2238 | |
zjentek | 1643 | |
ivzez | 1445 | |