jedná se mi o to, kdyby treba například nebyla registrována doména
nike.cz, zdali bych si ji mohl registrovat a pouzivat, nebo bych tím porušoval
autorská práva?
Doplňuji:
psal jsem, kdyby napriklad NEbyla registrována… samozrejme ze se mi jedná
uplne o jinou stranku, ktera je jiz registrovana s domenovou koncovkou .com,
ale ne s koncovkou .cz
Zajímavá 0 před 3738 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
No, jasně, že můžeš, pár lidí na těchhle registracích domén známých firem apod. krutě vydělalo. Přeci můžeš mít v plánu být největší prodejce obuvi Nike, tak proč by sis takovou doménu nemohl registrovat? Samozřejmě, že musí být volná, to je nám oběma jasné.
0 Nominace Nahlásit |
Můžeš si zaregistrovat jakou chceš, pokud je volná. Ale je riziko, že se majitel značky bude hlásit o doménu a pokud prokáže oprávněný zájem, tak Ti doménu mohou odebrat. podrobnosti urcite budou na nic.cz
0 Nominace Nahlásit |
Když je doména registrovaná tak logicky asi těžko si registruješ stejnou
0
před 3738 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Neexistuje nic jako nárok na název domény. Stále však platí autorské právo – pokud vyděláváš na nějakém produktu, musíš mít smlouvu s majitelem a většina zisku jde jemu…Pokud by byla stránka nezisková – třeba jen informační/…, pak není co řešit. (jen na tom nesmíš jakkoliv profitovat)
0
před 3738 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Takovou stránku si zaregistrovat můžete s určitým rizikem. Pokud nebudete mít jiný vztah k registrovanému jménu (např. se tak jmenujete nebo se tak jmenuje Vaše firma), tak v případě zájmu vlastníka jména (firmy či člověka) soud rozhodne, že mu máte doménu přenechat. A nechá Vás dohodnout se na ceně. Pokud oprávněná osoba nebude souhlasit s cenou Vámi požadovanou, tak ji určí soud. Aby to bylo složitější, tak se vše nejprve řeší před rozhodcem.
Postup je jasně daný a musíte s ním souhlasit při registraci domény. Vše potřebné je zde: http://www.nic.cz/page/314/pravidla-a-postupy/
0
před 3735 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekBedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |
www | 828 | |