Jak?!
Odpovím si na otázku sám. Ano, v domácích podmínkách jde vyrobit
šunku i s nižším obsahem masa, ale to bych musel přikoupit a použít:
antioxydanty , zahušťovadla, látky zvýrazňující chuť a vůni,
bramborový a rýžový škrob, barvivo, regulátor kyselosti, koření a
aroma.
… a vy mi tu cpete recepty na šunku z čisté svaloviny + sůl a
voda🤦♂️
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Upravil/a: Čecho_slovák
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Kazatel, Viktorie II. před 801 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Odpověděl sis správně. To vše se přidává do podřadných šunek, ale lidi si šunčičky kupují protože to je levné. Můj děda chtěl vyzkoušet kouřové aroma do klobás a znehodnotil celou dávku. Není nadto hodit maso do klasické udírny.😁
1Kdo udělil odpovědi palec? Čecho_slovák
před 800 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Čecho_slovák Nahlásit |
Snadno, existují na to i přípravky, šunkovary., Kam se dá naložené maso, částečně se slisuje a povaří . Dnes se šunka už bohužel neudí, jako kdysi, ale v podstatě jen dusí. Dosáhneš tak šunku s obsahem masa cca 95 – 98 %masa
0 Nominace Nahlásit |
Nasolené maso (rychlosůl, Praganda), částečně rozmělněné, nakrájené namačkám do šunkovaru vyloženého mikr.sáčkem, stlačím uzávěrem s pružinou a vařím ponořené ve vodě po rysku na 80 stupňů asi 3 hod. Nemáš šunkovar? Můžeš použít rovnou zavař.sklenici. Vyrábím pravidelně z vepř.masa s králičím.
Upravil/a: GM
0 Nominace Nahlásit |
Jde, ale proč by to někdo dělal? Proč degradovat domácí šunku tím, že tam dám jen 85% masa?
0 Nominace Nahlásit |
Tady je návod na uvaření šunky bez šunkovaru. Obsah masa by měl souhlasit s podmínkou, zbytek bude jen voda.
Zdroj: https://www.ekolid.cz/vyroba-domaci-sunky/
Upravil/a: paul1
0
před 802 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Podle mě je to v pohodě. Prostě dáte do formy na šunku tolik masa, kolik potřebujete a pak prostě nějakým způsobem doložíte vodou a solí. Ale jako o tom se asi bavit nemusíme. Důležitá je pak ta forma na šunku. Musí být fakt kvalitní. Protože bez ní to zkrátka a jednoduše nejde.
No nějak se mi to nezdá, ale snad bude údaj o obsahu vody pravdivý:
https://www.nase-voda.cz/obsah-vody-v-nekterych-potravinach-v-gramech-na-100-gramu/.
Tedy šunka ve 100 gramech má podle druhu 42 až 62 g vody.
Se šunkou s takto nízkým obsahem masa, bych si ani práci nedala. :) Pozor na typ soli. Jinak bude mít šunka klasickou barvu vařeného vepřového (ne růžovou, jako z obchodu).
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |