Avatar uživatele
Smack

Jdou udělat řízky z vepřové plece?

Zajímavá 0 před 1175 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Viktorie II.

Ano, i z plece se dělají řízky. Postup je stejný.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Disraeli

Řízek uděláš prakticky z čehokoli, z jakéhokoli masa (nebo něčeho, co má pevnou kontzistenci – co drží u sebe, alespoň ve formě placky). Je to naklepané a obalené maso… to můžeš udělat dle libosti. Otázka je jen co se na to hodí nejlíp, jak to líp chutná. Taky použitý postup a (vedlejší) ingredience.
Ale existuje celá řada druhů řízků (podle původu i podle způsobu).
Vlastně se dělají i nemasité řízky (stačí, že je to uděláno na ten způsob… natlučené/naválené na placku, obalené a usmažené). Řízky z vnitřností nebo vegetariásnké (zeleninové) a jiné. Takové řízky se dělají po způsobu sekané (sekaných ingrediencí) – rozválené a obalené do strouhanky.

Upravil/a: Disraeli

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dubraro

Jdou. Ale osobně bych raději zvolil krkovici. Řízek z plece bude takový „suchý“.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Dají se udělat, ale je nutno počítat s tím, že budou tužší. Ke změkčení se mohou nechat marinovat, ale už to nebude chutnat jako klasický řízek. Takže nejlepší způsob je dúkladně naklepat a nechat pár dní v lednici uležet.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek