Pokud ano, jaká je min. a doporučená měsíční platba?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? blondajk, anonym, pukula před 4900 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Myslim , ze oboji je dobre … pokud mate moznost sporit . A to penzijni , na to bych ani tak nekoukala na uroky , ale to , ze budete mit jistotu ( tedy snad jistotu ) , ale alespon budete mit nejakou castku nasporenou na stari. Minimalni vklad je myslim 500 kc mesicne na oboji. Meme , i kdyby bylo , to je zbytecne – to by jste dal vice penez za vedeni a vypisy z uctu. 🙂 -iv-
0
před 4900 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Stavební spoření je dobré v případě, že chcete rekonstruovat bydlení a nebo eventuelně stavět. Je výhodné v možnosti čerpání meziúvěru a úvěru. Penzijní připojištění se státním příspěvkem je o čerpání toho příspěvku, na měsíční vklad 500,– dá stát 150,– (zatím) a to penzijní fond zhodnotí(za minulý rok je to někde do 3%). Jde o to co potřebujete. Na toto je dobré se ptát finančního poradce který poradí detailněji. Já rád doporučuji svého protože mne nikdy do ničeho nenutil a jsem s ním spokojen. (www.smsporadcei.ic.cz)
0
před 4900 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Penzijní je dobré proto, že nic za ně neplatíte a můžete čerpat
státní podporu. Minimální vklad je 100 Kč. Už nevím, jak je to teď
s příspěvkem od státu, ale dřív býval na 100 Kč příspěvek 50 Kč.
Taky Vám na ně může přispívat zaměstnavatel.
U stavebního je nutné si spočítat, kolik jsou poplatky a kolik úroky a
státní podpora, aby se Vám to vůbec vyplatilo.
Záleží, co s těmi penězi chcete dělat a jak dlouho je nehat bokem…
0
před 4900 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
já osobně bych si nové stavebko už nezakládala – když tak jedině, pokud ty naspořené peníze plánujete opravdu použít na bydlení; min. platbu nevím, ale je to nějakých x% z té cílové částky
penzijko není špatný – stačí platit 100,– měs., stát přispívá 50,– a za 15 let to můžete vybrat a použít na cokoli… jako spoření na penzi to ale moc není – jedině pokud vám tam přispívá zaměstnavatel
0
před 4900 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
JE to hodně individuální Bylo by potřeba zjistit Vaši situaci, věk,
zavazky, plany do budoucna, vas zivotní standard, úspory apod.
Univerzalni pravidlo, dnes není zcela efektivní doporučovat mladým lidem
penzijni p., z důvodu malé likdvidy a peníze jsou vázaány na dlouho dobu a
já státu nevěřím:-)
stsp na zhhodnocování taky nic moc, výnos se pohybuhe něco málo přes 4%
p.a. po odečtená všech poplatků.Sice stát vás motivuje stát. prispevky,
dan.ulevami, ale vse vam stejne pak zdani:-)
0
před 4881 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zdravím, sleduju, že pan Aris tady neustále doporučuje firmu SMS finanční poradenství a jeho poradce. Tak tady opravdu pozor jedná se o makléře a podle toho jak je pan Aris propaguje tak je asi jedním z nich a doporučuje sám sebe.