Ne. Takhle by na tom byli dobře bohatí a nemuseli by nést následky za svoje činy. Chudí by ostrouhali.
0 Nominace Nahlásit |
Podle mne určitě ne. To by znamenalo že bohatí mohou lehce i kohokoli zabít.
0
před 142 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mně to připadá rozumné. Že někdo sedí v kriminále, je neefektivní.
0
před 141 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Proč si nekoupíš medvídka mývala, nebo si nepořídíš nějaké „hezké koníčky“, např. baby, karty a chlast, na které bys i intellektuálně stačil? Proč namáháš makovici, když jsme si tu 100+1× vyložili, že kde je velký hovno, není už nic k vytunelování (https://youtu.be/fU04A9BEJkM?t=278)? Nebo zahrádku si pořiď, jako třeba paul, on ti určitě rád poradí, kterak na to a budeš i užitečný. 🤦♀️
Smyslem návrhu, na který už poukazuješ podruhé a který je – dosti nešťastně a nepřesně – novinářskou svoločí presentován např. tady: https://www.novinky.cz/clanek/domaci-penezity-trest-i-za-vrazdu-novela-trestniho-zakoniku-celi-tvrde-kritice-40472809?timeline--pageItem=40475950 má být to, aby mohly trestní senáty neposílat čince na Lager do tepláku tam, kde to je společensky neúčelné, a kde se jeví alternativní (to se nerovná jenom peněžitý!) trest jako dostatečný.
Za současné právní úpravy je to někdy zcela nemožné, protože nejnižší trestní výměra trestu odnětí svobody neukládá trestnímu senátu jinou možnost, než toho čince v žalář poslat.
Smyslem návrhu novellisace trestního zákoníku není umožnit soudcům ukládat čincům peněžitý trest např. za rozvracení republiky, teror, teroristický útok, genocidu nebo oukladnej mord.
Až z toho bude racionální výstup, ne takové Schlamperei, tak potom se přijď zeptat. Nebo, ještě lépe, nechej to jiným povolanějším, a ty si najdi ty normální, hezké, koníčky, např. baby, chlast a nebo karty. 🙄
0
před 141 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Byl by to jen další PASKVIL,
nevěřím, že by peněžitý trest měl být za „jakýkoliv trestný
čin“......
Slyšela jsem to jinak, než Vy........
0
před 141 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dle mého názoru je tento návrh ambivalentní. Na jednu stranu, peněžitý trest může přinést okamžitý finanční následek pro pachatele a může být v některých případech efektivním prostředkem odstrašení. Také je pravdou, že takový návrh by mohl pomoci snížit přetížení ve věznicích.
Nicméně, důležitou otázkou je, jaký dopad by měl tento návrh na spravedlnost. Například, pokud dva lidé spáchají stejný trestný čin, ale jeden má více peněz, pak by peněžitý trest mohl být méně dopadový pro bohatšího pachatele. To může vést k pocitu nespravedlnosti a zvýšit nerovnost.
Dále, pokud bude peněžitý trest aplikován za jakýkoliv trestný čin, mohlo by to vést k tomu, že někteří pachatelé budou považovat platbu pokuty za akceptovatelné riziko spojené s pácháním trestných činů. To by mohlo vést k zvýšení trestné činnosti.
Z tohoto pohledu je nezbytné, aby peněžité tresty byly pečlivě zváženy a spravedlivě uplatňovány, aby nevznikaly žádné nespravedlnosti ani nežádoucí důsledky. Navrhovaný návrh tak potřebuje podrobnější prozkoumání a debatu.
0
před 141 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Opakovaná otázka, nahlášeno https://www.odpovedi.cz/otazky/kolik-je-cena-lidskeho-zivota-v-cr-prumerne-dle-prava-a-podle-pribuznych
Navíc je to samozřejmě lež – viz předchozí otázka
Pepa25 Rádio International / pokud to není dezolátus /, mimo jiné pokud
návrh projde parlamentem bude tím ulehčen plán ulevit věznicím. Návrh
kritizuje JUDr. Rychetský, že to bude rito pro bohaté.
Ovšem já jako nádeník / u štamgastů mám přezdívku promovaný nádeník
/, mám názor dobrý návrh z Ministerstva spravedlnosti politik který nemá
osobního šoféra se z trestného činu vyplatí a může dále průběžně
dávat Česko dohromady a podnikatel se také vyplatí a může dále podnikat
prostý člověk má možnost si vzít půjčku a hned jsme si
všichni rovni.