Dobrý den, jeden čas jsem neměl pojištěné auto a poté mi začaly jednou za 3 měsíce chodit vývzy od pojistitelů, abych uhradil částku za každý den bez pojištění. Vše jsem vždy zaplatil, ale teď už asi druhým rokem nepřišlo nic a já podle svých počtů čekal ještě jednu výzvu, jenže nic nepřišlo. Už je to dlouho a mě napadá, jestli není možné, aby byla někde nedoručená a mě nenabíhaly nějaké úroky. Je to možné? Děkuji.
Zajímavá 0 před 3885 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Vaší povinností, je platit si pojistné (povinné ručení), pokud jste byť jeden den nezaplatil, tak ano, rostou vám úroky. Výzvu třeba ani neposlali, to se musíte zeptat jich, ale pojistné i s penále stejně budete muset zaplatit, jinak hrozí exekuce.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3885 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dva roky se nikde nemohla válet, po 14 dnech je automaticky považována za doručenou.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3885 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
rapajdáku, na Vaš nepřesný dotaz je odpověď
Ne nemůžou, páč Vám byla smlouva ukončena. Pokud ale volíte správná
slova. Pokud si pletete pojmy a dojmy, odpověď může být jiná.
0
před 3885 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Konkrétní situace mi sice není jasná, ale obecně ano: je možné, že výzva doručena nebyla a dokonce je možné, že nebyla ani odeslána a úroky na dluhu přesto rostou a věřitel záměrně čeká a zařídí si to snadno (byť malým podvodem) tak, aby byl nakonec v právu.
0
před 3885 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pravděpodobnost, že se někam zatoulala nějaká upomínka dva roky je sice malá ale zvlášť u této instituce bych nic nepodceňoval. Mnozí nebudou souhlasit ale tendence této společnosti neoznamovat, natahovat a pak žádat je nepopiratelná. Takže důrazně doporučuju je písemně kontaktovat a vyžádat si odpověď jaký je stav příp. požádat o potvrzení bezdlužnosti.
0
před 3885 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek