Čau lidičky,
dostal jsem se do ne zrovna zábavného rozhovoru a od té doby mi to tak trošku leží v hlavě. Je jasné,že jsou různá náboženství atd., ale i tak se musím optat.
Nebudu to dlouze rozepisovat a přejdu rovnou k věci.
Ve vedeném rozhovoru, který mě uváděl do „zajímavých“ situací a pocitů, zaznělo, že odpouštět se musí a to i v případě, že by někdo násilně zavraždil někoho z vašich nejmilejších. Ne hned,ale po čase by se mu mělo dostat odpuštění z vaší strany, tedy že vy samy odpustíte třeba i to, že vrah vám zabije matku,ženu,sestru,bratra nebo dítě.
Já bych odpustit zkrátka nedokázal a to ani na smrtelné posteli, ale jak
to vidíte vy?
Odpustili by jste?
Neřešme tu prosím náboženství, nebo morbidnost tohoto příspěvku. ;)
Díky za názory ;)
Zajímavá 0 před 2784 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ne...V žádném případě
Nesprávně sestavená anketa – chybí Jiná odpověď.
Takže volím jednu z možností.
Zase to nešťastné kdyby… co byste … kdyby mě na své smrtelné postelí vrah požádal o odpuštění, uznal svou vinu, „odpusil“ sám sobě, zvažovala bych. Je to jediná možnost, právě v tuto chvíli,už další nebude, i když způsobil způsobil velkou bolest, ztrátu nejde nahradit, je to opravdu těžké … Zmírnit jeho třeba bolestné umírání, Zaslouží si to?
Dá se vražda vůbec odpustit? Kdo jediný by mohl odpustit, je už mrtvý.
Věřím v zákon karmy, tedy odplaty, že se dotyčným vše vrátí – jde o zákon příčiny a následku, zákon rovnováhy, zákon akce a reakce.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Ne...V žádném případě
Vraždu odpustit bych nedokázal, možná ani menší věci. Nebudu přece podporovat a povzbuzovat zločince, za všechno se musí platit.
0 Nominace Nahlásit |
Ne...V žádném případě
Anketa je zmatená. V těchto věcech nelze vidět věci černobíle. Záleží na tom, jak se v dané chvíli člověk cítí, jaké okolnosti a životní útrapy ho doprovázeli. Kromě toho, nikdo z nás nedokáže odhadnout, jak by se zachoval v krizové situaci.
0 Nominace Nahlásit |
Ne...V žádném případě
Tím bych pouze znehodnotil lásku ke svým blízkým, sám bych se pak cítil jako zrůda…
0 Nominace Nahlásit |
Nemohu zvolit vhodnou odpověď:
Nevím. Za lidský život se může změnit spousta věcí. A pod toto heslo se
může skrýt spousta „odstínů“. Ono nejde jen o to poskytnout nějaké
„odpuštění“ viníkovi, ale také o to nějakým způsobem danou věc
uzavřít na své straně a žít dál…
Drap | 8208 | |
led | 4068 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2777 | |