Dobrý den, vrtá mi hlavou tato otázka. Pokud fotografická paměť opravdu
existuje mohu se ji nějak naučit nebo ji má někdo už vrozenou…?Jsem
jedničkářka a když se třeba učím na přírodopis (pár A3 papírů),
trvá mi to cca 10 minut zatím co ostatním to trvá třeba hodinu. A když
mi to slovo při testu vypadne zavřu oči a vidím před sebou ten text. Proto
mi hodně pomáhá si nějaká důležitá slova v textu vyznačit třeba
červeně…
Myslíte, že je to možné? Předem Vám děkuji…
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Agneta, carpediem před 3633 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Já se taky učím fotopamětí:-) Špatně se mi učí text bez odstavců, nejlepší jsou odrážky, já pak ty oči zas vyklopím nahoru a vidím to:-)))
Je to vrozené, naučit se to nedá, pokud to máš vrozené, dá se to trénovat:-)
Nefunguje mi to na vše, co mě nebaví mi moc nejde:-((
Hodně dobře se mi učí třeba tabulky, zapamatuji si i hodně
složitou:-)
0 Nominace Nahlásit |
Jestli je možná hudební paměť, pak i zraková. Mnoha žákům stačí, a je to doporučováno učit se těsně před zkoušením. Třeba o přestávce úplně nejlepší. Vyplatí se to. Posiluje se krátkodobá paměť a oživuje danou látku. Tím, zejména učení spojuješ s relaxací, násobíš své duševní schopnosti. Praktiky představivosti, imaginace se používají v relaxačních technikách a při meditaci.
0 Nominace Nahlásit |
Paměť máme takovou, jakou si ji vytrénujeme. Zpracováváme informace na základě zrakových sluchových nebo hmatových vjemů a pak si ji vybavíme. Abychom si něco zapamatovali, je třeba k tomu emoční zážitek. Proto si například nehodu zapamatujeme daleko lépe než pohled na obyčejný dům. Je to proto, že v určitém stavu, jsme vnímavější. Proto si například pamatujeme i po letech svatební oděv, ale ne obyčejné šaty. Někdo si pamatuje například hudbu z nějakého zážitku, situace apod. Při učení si zpracováváme informace zrakem a za jednotku času zvládeme určitý počet zraků, obazů a pod. Ale to jde natrénovat a můžeme se tak v krátké době naučit hodně informací. Je znám případ, že nějaký ruský agent si zapamatoval několik stránek textu za několik sekund.
0 Nominace Nahlásit |
Strašně ti závidím 🙂 musí to být skvělé se učit 10 minut a ještě mít k tomu fotografickou pamět . Bohužel já se to šrotím tak 1 hodinu a víc :)
Hodně štěstí ve škole :)
0
před 3629 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je to možné. Po shlédnutí ukázky (od 50 sekundy to pochopíš.
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=ltMuIMUPxn8
0
před 3628 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5284 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2620 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |