Avatar uživatele
bolak

Je možné upéct klasické tvarohové buchty v mikrovlnce?

Doplňuji:
suaeda: když v ní nejde nic upéct, tak proč bývá ve většině webových kuchařek sekce „Pečení v mikrovlnce“ nebo „Recepty – mikrovlnná trouba“?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: bolak

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, gagaga, kavac, da ny před 3985 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Sůwa

V MW lze péct ( i v té obyčejné ), ale ne kynuté těsto, takže buchty ne. S úspěchem se dají upéct ( uvlnit ) různé moučníky z litého těsta s kypřicím práškem, dokonce i houskové knedlíky.
Zdroj : zkušenost
Doplňuji:
Někdy je nejdůležitější rychlost a ta je v MW oproti klasice nesouměřitelná 🙂

Upravil/a: Sůwa

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
suaeda

V klasické mikrovlnce lze jen ohřívat, či uvařit nikoliv péci. Pokud jde o kombinované zařízení, které je doplněno o další možnosti jako např. gril, grisp ad. tak asi ano.
Doplňuji:
Dobře odpověděl „www“ obchodníci nás klamou, když tvrdí, že se v klasické mikrovlné trobě dá upéci vše. Určité druhy těst zejména těch jednodušších se asi dají „upéci“. Jak jsem již uvedl pokud má mikrovlnka další přídavné ohřevy, které jsou technologické jiné než magnetronová oscilace, která jen ohřívá (v podstě jen vaří) tak se upeče vše.
Jen doplním princip mikrovlnek byl vynalezen u nás v Československu. JIž v polovině 60 let min.století mikrovlnku testovali ve výzkumáku v Praze. Příbuzný, který tam tehdy dělal nám o tom říkal jako o zázraku, který jim rychle rychle ohřeje jídlo a uvaří základní potraviny.

Upravil/a: suaeda

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
www

Každá zkušená kuchařinka ti potvrdí, že není pečení jako pečení.
Pečení v mikrovlně se týká jen něčeho a zejména kynuté pečivo MV nezvládají jak by měly, není to zkrátka optimální. Obchodníci a tvůrci receptů tedy mají i nemají pravdu, že se péci dá.
Proto je moje odpověď ne, zvláště je-li k dipozici i klasika.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Mám raději pečené v klasickými metodami.
Ochutnala jsem tzv. „buchty“ – lité, piškot a bábovku (hotová za 3 – 5 minut).
Kynuté těsto asi nebude vhodné, zkušenost nemám.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek