Tělo si neumí vyrobit žádné bakterie. Maximálně se může snažit
zařídit takové podmínky, aby ty správné bakterie byli ve výhodě a
množili se rychleji než ty, které pro nás až tak dobré nejsou.
Ale zrovna když žereme antibiotika, tak tělo moc možnosti k tomu, zajistit
bakteriím vhodné podmínky, nemá.
0 Nominace Nahlásit |
Jestliže máš pestrou a vyváženou stravu, která je na probiotika hojná, a jestliže máš zdravou střevní mikroflóru, žádné capsulae nepotřebuješ. Vhodná strava je miso (nepřevařené), kysané zelí (nepřevařené), kimchi (nepřevařené) atp.
Jiná skutečnost nastává, jsi-li nucen užívat antibiotika. Antibiotika jsou sterilisátor střevní mikroflóry, ergo, po dobu užívání antibiotik, a zejména po skončení léčby jimi, je nanejvýš žádoucí střevům pomoct podáváním vhodných probiotik ve formě doplňku stravy. Při léčbě antibiotiky to má ten efekt, že se nezesereš, no a když už, tak ne tolik. Po léčbě antibiotiky to obnovu střevní mikroflóry urychlí.
Stav střevní mikroflóry silně souvisí s celkovou immunitou organismu. Pokud je střevní mikroflóra „vyrabovaná“, no tak si virosy a bakteriální infekty podávají ruku. Proto je, například, vhodné užívat probiotika i ve chvíli, kdy na tebe „něco leze“. Ono tělo si řekne, já v takových chvílích mívám chuť na jogurt, přitom jinak bych se toho nedotkl ani hráběmi. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Jednodušší je ty hodné bakterie likvidovat nevhodnou stravou (rafinovaný cukr, bílá mouka) a agresivními léky, než si je pěstovat. Dají se kultivovat vitaminem B, (B-komplex), kvašenou zeleninou, kysanými mléčnými výrobky, atd.
0 Nominace Nahlásit |
U každého je to jiné. V žádném případě neuškodí. Pokud už musím brát antibiotika, tak je vždy užíám,
0
před 814 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Lucyfer, já jednou blbě seřezal jabloň a ta chytla do dřeva moribundy 🤷♂️. Od tý doby jablůňce praská kůra a někdy jdou praskliny až do dřeba v jabkách z tý babloně mám každoročně červy a dost ty jabka také hnijí. No a pak mám jabloň kterou jsem ořezal správně a na tý mně jabko nikdy neshnilo a ani červy nemá. přitom jsou prakticky vedle sebe. Tak to je tak vše, co jsem ti chtěl k otázce napsat 🤷♂️
0
před 814 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud si dáš malou sklenici nefiltrovaného a nepasterizovaného piva tělo si vytvoří „hodné bakterie“ samo včetně prebiotik což jsou zjednodušeně řečeno glykoproteiny a cukry, pomáhající probiotikům s očistou střev. Navíc alkohol z tohoto malého piva příznivě ovlivní poměr LDL:HDL cholesterolu a bude mít i vliv na krevní srážlivost. Každopádně ti nikdo nebrání zaplatit nekřesťanské peníze „lichvářům“ za probiotika v kapslích nebo tabletkách 🙂
Upravil/a: tomnowak
0
před 814 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
tomnowak: Tělo není bůh aby dokázalo vyrobit jiného živého tvora. U lidského druhu platí, že pouze dva navzájem kompatibilní jedinci dokáží za jistých podmínek a s trochou štěstí stvořit dalšího jedince stejného živočišnho druhu. Nevím jak ty, ale já se jako bakterie necítím. A protože věřím, že tento můj pocit je správný, předpokládám, že bakterii opravdu vytvořit nedokážu.
Drap | 3387 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2007 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1325 | |
zjentek | 1192 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 951 | |
elkon | 948 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |