Zdravím. Je mi 17 let, a mám přítelkyni, které je 13 let (věkový rozdíl 3 roky a 8 měsíců). Pár lidí mě nařklo z pedofilie, protože to prý není normální. A proto se chci zeptat vás: je to skutečně pedofilie? Nerad bych končil vztah, kvůli věkovému rozdílu. A taky věřím tomu, že za pár let by nikdo nic neřekl
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 370 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Podle psychologické definice pedofilie se jedná o dospělou osobu, která je přitahována k dětem, které ještě nevstoupily do puberty. V některých zemích se však sexuální vztahy mezi staršími a mladšími dospívajícími mohou považovat za nezákonné.
V České republice je legální věk souhlasu k sexu 15 let. Pokud je jeden z partnerů starší 18 let a druhý mladší 15 let, může to být v případě sexuálního styku považováno za trestný čin s možnými právními důsledky.
Takže pokud jde o váš případ, pedofilie to není, ale měli byste se vyhnout jakékoliv sexuální aktivitě, dokud nebude vaší přítelkyni minimálně 15 let. Kromě toho vždy respektujte její souhlas a respektujte, co je pro ni komfortní. Je důležité udržovat vztah zdravý a založený na respektu, důvěře a lásce.
0
před 370 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?peter11LOL Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
Nejsem odborník, ale podle mě pedofilie je, když dospělého přitahují a vzrušují (skoro) všechny děti. Nejde mu totiž o to, co je to za člověka a jakou má povahu, jde mu jen o nedospělé fyzické znaky a nedospělou psychiku. Takže jestli ji máš rád, ji a jenom ji jedinou na celém světě, líbí se Ti její povaha, názory, zájmy, tak to rozhodně není pedofilie.
V otázce nepadla ani zmínka že spolu chrápete po hlavně tak o jaké pedofilii je tady řeč, jako? 🤷♂️🤷♂️🤷♂️
ummm, spolužák mi řekl, že jsem pedofil, kvůli tomuhle. i kdybych mu vysvětlil, jak pedofilie funguje, nepochopil by to
Nemusí to tak být. 13 leté holky mohou být vyspělé a mohou vypadat
i na tvých 17.
Ve tvém věku by pedofilie byla to – kdyby tě zajímaly holky co vypadají
a chovají se spíš jako děti – tedy 11 a méně.
Přesto pozor na zákony, já slýchával ve tvém větu od maminky: „ty máš
novou holku, a ukázala ti občanský průkaz?“ – prostě mít holku pod
15, bylo, je a asi i bude velké riziko.
je to trochu riziko. a jsem s ní dohodnutý, že pouze normální vztah, a až jí bude aspoň 15, tak se může k něčemu přikročit
Drap | 1712 | |
marci1 | 1092 | |
annas | 763 | |
quentos | 744 | |
ivzez | 715 | |
zjentek | 712 | |
iceT | 687 | |
led | 618 | |
Kepler | 540 | |
hanulka11 | 535 |
Těhotenství |
Děti a rodičovství |