..když se na něm strouhá hlavně teda ovoce a zelenina
Doplňuji:
mosoj: k tomu krátkému kontaktu,jak píšete, by mě ještě zajímalo, co
potom třeba odšťavovač? Tam je důkladný kontakt ..z té kovové
odstředivky už teče mrtvá voda, ne? ..a celkově to dost ovlivnilo můj
názor, jelikož doposud jsem měl za to, že převážnou většinu vitaminů
zničí, více nežli var, kontakt s kovem a světlo ,)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? annas, vagra, johana 56, Drap, briketka10, anonym před 4277 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nerez je chemicky stálá a velmi málo reaguje s jinými sloučeninami, proto nerezatí !!!! Kuchyňská nerez je ale ta nejméně kvalitní, přesto po tu krátkou dobu po kterou je ve styku se zeleninou, nemůže proběhnout žádná chemická reakce. Vitamíny degraduje vaření v čemkoliv !
0 Nominace Nahlásit |
Jde o prodejní taktiku, ne o podložený fakt.
Jak by jinak (bez tohoto tvrzení, že kov degraduje vitamíny) mohli např. prodejci keramických nožů vůbec kdy uspět..(?!)
0 Nominace Nahlásit |
Také jsem slyšela, že ničí zejména vitamín C. Ale já ho používám
běžně a kurděje nemáme:-)
Zkusit ale lze i skleněné nebo porcelánové, tam by to mělo být
v pohodě. Jen pozor na to, abys ovoce nebo zeleninu před samotným
strouháním nepřepůlil obyčejnou kudlou:-) Nebo nenechal dlouho
rozříznuté nebo oloupané na vzduchu.
0 Nominace Nahlásit |
Neřekla bych totálně devastující.
Když vemeš v úvahu, jak dlouho je ovoce skladované od utržení
(podtržení), jak bylo skladované a přepravované, ošetřované a pak ho
ještě omyješ, stejně tam už vitamínů moc není.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3408 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2007 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1339 | |
zjentek | 1202 | |
hanulka11 | 1028 | |
elkon | 962 | |
quentos | 955 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |