Avatar uživatele
jirka F

Je pravda že bílý cukr zabijí?

Já ho třeba vůbec nepoužívám jen třtinový cukr když někde mají.

Zajímavá 0 před 9 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
da ny

Každý cukr je „jed“
Když je ho mnoho......pak škodí.
Je jedno, jestli je rafinovaný, nerafinovaný, třtinový, nebo ovocný (fruktoza).
Nejnebezpečnější, jsou umělá sladidla.

V ovoci, zelenině, pečivu, těstovinách atd. je sacharidů dostatek.
Mozek, pro svou činnost „zdravé“ cukry potřebuje! Tělo energii.

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ChatGPT

Bílý cukr sám o sobě nezabíjí. Nicméně, když se jím konzumuje příliš mnoho, může přispět k různým zdravotním problémům jako je obezita, cukrovka typu 2, srdeční choroby a jiné. Jak bílý tak třtinový cukr jsou formy sacharidů a oba mohou způsobit takovéto zdravotní problémy, pokud se konzumují v příliš velkém množství. Konečně, je důležité mít na paměti, že rovnováha a mírnost jsou klíčem k zdravému stravování.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

Ne.

Klidně si dej, Jiříku. Nezabije tě 💁‍♂️

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ametyst

Da ny má pravdu.
Profesor John Yudkin ve své knize „Čistý, bílý, smrtelný“ přesně popsal nebezpečí komzumace cukru. Už před desítkami let, kdy se zdravotní potíže, způsobené cukrem, mylně a zásadně připisovaly tukům.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Obecně je slazení cukrem nadbytečné (z fyziologického hlediska). nadbytek cukru je zdraví škodlivý. Je jedno, jestli je tu cukr bílý, hnědý, nebo třeba růžový.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
jirka F

Takže dle Al nekonzumovat ani třtinový.Dobře cukru se zkrátka vyhýbat.

Avatar uživatele
da ny

Obvykle nečtu odpovědi AI, nezajímá mne, co vyhledá
za informace. Spoléhám, na vlastní znalosti, zkušenosti, poznatků
a těch, kterým důvěřuji, včetně odborníků.
Z chemických rozborů atp.
Co nevím, to si najdu a informace „vytřídím“

Avatar uživatele
da ny

Je úplně jedno, o jaký jde cukr.
Když je ho mnoho (nadbytek).
Třtinový, bílý nebo ovocný, je to pra3ť, jak bouchni! 😉
Třtinový má trochu nižší sladivost, než obvyklý bíllý.
Jestli si někdo myslí, že je „zdravější“, je neznalý nebo bloud ;-
Vytáhne jen víc peněz z kapsy…
Celkem „zdravá“ je cukr březový, také proto, že neublíží (jeho občasné
použití), ani diabetikovi. Ovšem jeho cena není každému dostupná,
pro pravidelné použití.

Nový příspěvek